Väder Lidingö

Lidingö torsdag 7 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

Spännande elitfält i TCS Lidingöloppet 30 km

fredag 23 september 2016 13:07

PRESSMEDDELANDE. TCS Lidingöloppet 2016 bjuder på ett spännande elitfält då det i år är många som aspirerar på segern i 30 km-loppet, som avgörs i morgon, lördag. I svenska ögon är Mustafa Mohameds start den mest intressanta. ”Musse” har siktet inställt på seger och bryta en sju år lång kenyansk segersvit.

Det är fortfarande oklart om Lewis Korir från Kenya, som vunnit fyra Lidingölopp, kommer. Bilden från 2013.Det är fortfarande oklart om Lewis Korir från Kenya, som vunnit fyra Lidingölopp, kommer. Bilden från 2013.

Mustafa kommer främst att få tampas med klubbkompisen Japhet Kipkorir, Hälle IF/Kenya, som vunnit loppet två gånger. Duncan Kipkurgat, Kenya, har gjort 1.04.33 på halvmaran, två andra snabba Kenyaner är Robert K. Magut och Ibrahim Mukunga som också gör intressanta starter. Ett osäkert kort är Lewis Korir, Kenya, som vunnit fyra gånger. Det är ännu oklart om han kommer till start. Unga Ebba Tulu Chala, Huddinge AIS/Etiopien, född 1996 är en uppstickare som är van att springa fort.

Utöver Musse finns det ett starkt svenskt startfält. David Nilsson, Högby IF, har haft ett starkt löparår och tränar mycket på Lidingö. Fjolårets bästa svensk Linus Rosdal, KFUM Örebro, kommer till start i år igen. Rutinerade Lars Södergård, Spårvägens FK (som var fyra 2013), får sällskap av ännu mer rutinerade klubbkompisen Fredrik Uhrbom. Debutanten Daniel Lundgren, Turebergs Friidrott, gör en intressant start. Hinderlöpare är erkänt starka i Lidingös skogar. Ultralöparen Jonas Buud, IFK Mora, gör ytterligare en start i TCS Lidingöloppet, han vann VM på 100 km 2015 på den otroliga tiden 6:22:44.

Den norska föreningen SK Vidar har vunnit lagtävlingen två år i rad kommer med en inte fullt lika stark trupp denna gång. Eirik Gramstad och Rolf Steier är namnen att hålla koll på. Just lagtävlingen blir i år högintressant då både Spårvägens FK och Huddinge AIS satt ihop riktigt starka lag för att utmana om segern.

- Vi har ett välmeriterat startfält i år och hoppas att loppet blir intressant för både löpare i täten och publik. Genom vår livestudio ”365live” kan man följa hela loppet under TCS Lidingöloppet 30, lördag kl.12-15, säger Tomas Hoszek, Lidingöloppets generalsekreterare.

På damsidan kommer ett starkt startfält att tampas om segern. Det starkaste namnet är Malin Ewerlöf, IFK Lidingö Friidrott, som vunnit Lidingöloppet tre gånger (96, 01 och 09). Malin utmanas främst av Maria Larsson, Örgryte IS, Charlotte Karlsson, Hässelby SK, och Yoie Bohlin, Hässelby SK. Malin Ewerlöf gjorde comeback 2015 och sprang in på en stark tredjeplats med en tid strax över två timmar. Det blir spännande att se om hon spräcker den gränsen i år. En intressant start i damfältet görs av Emma Igelström, Team Saucony, som är en f.d. elitsimmare som sadlat om till ironman-triathlet.

- Vi tycker att det är riktigt kul med så många spännande toppnamn i de bägge 30 km-klasserna. Det kommer bli en härlig löpardag på Lidingö med snabba spår och bra väder., säger Jessica Falkman, elitansvarig på TCS Lidingöloppet.

Utöver elitlöparna finns det andra profiler som springer under TCS Lidingöloppshelgen.
• Måns Zelmerlöw, avslutar En Svensk Klassiker
• Peter Zimny, bandmedlem i Måns Z´s band
• Marko "Markolio" Lehtosalo, avslutar En Svensk Klassiker
• Fredrik Birging, radiopratare som genomför En Svensk Klassiker med Markoolio
• Bingo Rimér, fotograf och entreprenör som avslutar En Svensk Klassiker
• Måns Möller, komiker som gör En Svensk Klassiker
• Tommy Myllymäki, superkocken som satsar på silvermedalj, coachas av Magnus ”Mr1.37” Bergman
• Daniel Lindström, modechef på tidningen Café, coachas av Magnus ”Mr1.37” Bergman
• Daniel Jäger, Licensing Manager STIM, coachas av Magnus ”Mr1.37” Bergman
• Gustav Brusewitz, Google, coachas av Magnus ”Mr1.37” Bergman
• Ted Armgren, landslagsman skidskytte
• Louis Herrey, en av bröderna Herrey, segrare i Eurovisons song contest 1984
• Michel Lafis, OS-brons lagtempo cykel 1988

Dela Spännande elitfält i TCS Lidingöloppet 30 km

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google