Väder Lidingö

Lidingö måndag 27 maj 2024 v. 22

Senaste kommentaren - Se fler

Spring Rosa bandet-loppet tillsammans med Övents

tisdag 14 augusti 2018 13:57

Lidingöloppshelgen 28-30 september närmar sig och många lidingöbor deltar i loppet, en del som tävlande, andra som funktionärer. Söndag den 30 september är det dags för Rosa bandet-loppet, loppet som samlar in pengar till Cancerfonden

Inför årets lopp har det kvinnliga nätverket på Lidingö, Övents, ordnat ett samarbete med Lidingöloppet så att alla lidingöbor som vill starta tillsammans kommer i samma startgrupp. Övents drivs av lidingöborna Anna Haettel och Ulrika Arver och de planerar gemensamma samlingar både före och efter loppet. Övents-nätverket kommer även att stå längs spåret och heja på alla som deltar i löparfesten.

Lidingöborna Anna Haettel och Ulrika Arver har startat Övents. Foto: ÖventsLidingöborna Anna Haettel och Ulrika Arver har startat Övents. Foto: Övents

Alla som vill är välkomna att delta i Övents startgrupp – se info nedan hur man anmäler sig. Rosa Bandet-loppet (10 km) var tidigare Lidingö Tjejlopp men nu finns även en Mixed-grupp, så män kan delta. I den gruppen kan man även välja den kortare 4-kilometersslingan för att så många som möjligt kan delta.

De som inte deltar i loppet är istället välkomna att stå i Övents hejaområde längs spåret. Övents behöver därför hjälp av många för att göra lidingöbornas egna hejaplats till årets bästa.

Övents välkomnar även dem som vill sponsra startgruppen med t-shirtar, med att t.ex. ha en musikanläggning vid spåret, liksom dem som vill hjälpa till runt omkring. Övents kommer snart berätta om insamlingen och om alla som engagerat sig, i olika kanaler.

Anna Haettel och Ulrika Arver har också startat en insamling till Rosa Bandet. (Del)målet är 50 000 kr – motsvarande cirka 1 kr per lidingöbo. "Många bäckar små" är devisen. Resultatet av insamlingen kommer att spridas i olika kanaler.
- Vi gör detta då vi alla drabbas av cancern på något sätt. Forskningen, och allt annat som Cancerfonden gör, är livsavgörande. Att samla in pengar i samband med Lidingöloppshelgen känns extra kul. Vi har tidigare ordnat både Run of Hope och Yoga of Hope till förmån för Barncancerfonden med fantastiska resultat tack vare lidingöborna. Vi hoppas givetvis att vi ska nå målet om 50 000 kr med råge, säger Anna Haettel och Ulrika Arver.

Ge ditt bidrag via denna länk: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/anna-rosa-bandet-loppet-med-ovents


Om du vill springa med Övents anmäler du dig här – viktigt följa dessa steg!
https://enter.lidingoloppet.se/Web/Step2.aspx?RegistrationId=-3&EventGroupId=1 enligt följande:

1. Välj Rosa Bandet-loppet 2018
2. Fyll i ditt namn och övriga uppgifter
3. På ”Förening/Ort” skriver du: Team Övents Lidingö
4. Och för att ni ska hamna i Övents startgrupp (stargrupp 4) så skriver ni även in Team Övents Lidingö under ”Meriter för seedning”!

Vill man starta tidigare (eller senare) eller i mixedgruppen så fyller man inte i steg 4! Man blir ändå via punkt 3 del av Team Övents för samling innan, pepp längs banan och häng efteråt!

För anmälan till Mixedgruppen – uppge Mix i fältet ”kampanjkod”, klicka sedan på ”individuell anmälan”, alternativt "laganmälan”. Ni blir del av Team Övents Lidingö genom att följa punkt 3 ovan alltså om ni vill. Väl ute i spåret kan man välja 4 eller 10 km.

För frågor om loppet, insamlingen, heja heja-området eller sponsring inför loppet – tveka inte att ringa/sms:a Anna på 0707-153221 eller Ulrika på 070-752 78 75.


FAKTA OM ÖVENTS
Övents är ett kvinnligt nätverk på Lidingö (med ca 900 medlemmar) som startade hösten 2015 av Anna Haettel och Ulrika Arver. Båda är inflyttade lidingöbor som ville skapa gruppen (som kommunicerar genom en stängd grupp på Facebook) för att öka varandras nätverk och upptäcka Lidingö på ett smidigt och roligt sätt.
Övents ordnar helt enkelt events på ön och man hänger på det som man tycker är kul och passar ens kalender.
Övents ses på sina huvudträffar en gång i månaden (oftast den 1:a i månaden) där syftet är att upptäcka Lidingö – t.ex. genom att möte intressanta invånare eller besöka olika platser på ön. Därutöver ordnar man olika saker i samarbete med sina medlemmar och även träningsträffar och dylikt.

Ett litet axplock av det man har gjort är vinprovning på Högberga Gård, författarträff med Majgull Axelsson, föreläsning med Anna Sunneborn på Bosön, entreprenörsträffar, filmvisning av ”Min farmor och förintelsen” tillsammans med Sara Sommerfeld och flera privata guidade visningar på Millesgården. Nu senast sprang man runt Kottlasjön och avslutade med fika på Vattenverket Kottlasjön.

Är du kvinna och lidingöbo – välkommen med din anmälan till Övents FB-grupp. Sök på Övents och svara på frågorna. Det är kostnadsfritt av vara med. Övents tränar bl.a. tillsammans inför loppet och gör en massa annat kul på ön under hela året. Kontakta Anna (0707-153221) eller Ulrika (070-7527875) om ni vill bjuda in Övents till er verksamhet på ön eller liknande. Öppet instagramkonto: oventslidingo

Dela Spring Rosa bandet-loppet tillsammans med Övents

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google