Väder Lidingö

Lidingö tisdag 20 april 2021 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Stark seger mot Viljan

måndag 18 september 2017 16:07

ELIN FLYBORG FYRAMÅLSSKYTT. Efter 0-0 i paus spelade IFK Lidingös damer igår sin bästa halvlek i höst. 0-4 blev segersiffrorna borta mot IK Viljan Strängnäs.

Fyramålsskytten Elin Flyborg i för dagen orange tröja. Foto: Clara LedinFyramålsskytten Elin Flyborg i för dagen orange tröja. Foto: Clara Ledin

En fin eftermiddag på Backavallen där Viljan, höstens formstarkaste lag, tar emot. Gräset är tjockt och lite svårspelat för en ovan. Hemmalaget börjar också bäst och tar hand om kommandot, och redan efter fem minuter får de straff efter en fällning. Men straffen slås klockrent i ribban och ut.

Tittar man på statistiken så ser det ganska jämnt ut i första halvlek, men Viljan har mer boll och utnyttjar kanterna väl. Längst fram har de två bra forwards som sysselsätter vår backlinje med smarta manövrar.

Isabell "Issa" Pettersson i målet gör några högklassig räddningar och halvvägs in i första halvlek så mattas offensiven något. Räknar man riktigt vassa chanser så är de jämnt fördelade i första halvlek. Lidingö har några möjligheter efter omställningar.

I andra halvlek tar Lidingö över efter ett tag, och börjar trycka på. I den 57:e matchminuten är det dags för frispark på straffområdeslinjen. Elin tar sats för sin andra frispark på kort tid och sätter den säkert över muren otagbart för målvakten. 0-1 verkar ge mersmak, för övertaget fortsätter och i den 66:e minuten gör Elin 0-2. Klockan tickar långsamt nu och Viljan försöker ta tag i matchen, men Lidingö försvarar sig noggrant. Det känns som om alla Lidingö-spelare tar rätt beslut under den här perioden.

Viljan rullar boll fint men kommer inte ända fram. Ett par farligheter noteras men ännu fler chanser kommer på Lidingös omställningar.

I 82:a minuten kommer så 0-3 och återigen är det Elin som sätter bollen, assisterad av Hanna Stokki den här gången. Viljan flyttar upp en försvarare och spelar med trebackslinje, men istället halkar Elin in 0-4 på pass från Sara Tessem i matchens sista minut.

Första halvlek är Viljan det bättre laget inledningsvis, i andra halvlek förtjänar Lidingö vinsten genom ett disciplinerat spel över hela plan.

Issa håller nollan med flera klassräddningar, och försvaret är tajt. Och den stora nyckeln till vinsten är att hela laget jobbar hårt både i defensiv och offensivt. Ingen tar slut utan jobbar i 91 minuter. Besluten som tas är också rätt. Visst var det lite passivt i inledningen men när väl Lidingö hittade positionerna och spelade bestämt så var det en njutning att se. För hemmalaget Viljan är ett bra lag, ett betydligt bättre lag än i våras.

Hela Lidingölaget är värda beröm, men vi måste förstås applådera Elin som sätter fyra mål idag och dessutom tog jobbet i två halvlekar. Issas nolla är också något extra.

Text: Björn Jansson

Dela Stark seger mot Viljan

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google