Väder Lidingö

Lidingö fredag 24 januari 2020 v. 04

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Stipendium till IFK Lidingö Friidrotts löpartalang Marcus Mårtensson

måndag 12 december 2011 14:28

Marcus Mårtensson intervjuas av Patrik Buddgård. Foto: Alice Eriksson, IFK Lidingö Friidrott.

Marcus Mårtensson intervjuas av Patrik Buddgård. Foto: Alice Eriksson, IFK Lidingö Friidrott.

IFK Centralstyrelse (se nedan) delar ut 2011 års ungdomsstipendium på 10000 kronor till Marcus Mårtensson från IFK Lidingö Friidrott. Marcus får ett av årets tre stipendier, de övriga går till Hanna Kober, IFK Lund i friidrott och Henrik Olsson, IFK Tumba handboll.

Ordföranden Erik Lidén i IFK CS delade ut diplomet till Marcus i fredags i samband med Luciatävlingarna i Sätrahallen. Motiveringen till stipendiet lyder:

Marcus är en löpartalang som vi hoppas mycket på under kommande år. Han kom tvåa på USM med tiden 49.51, vilket innebar att han deltog i ungdomslandskampen i Olympiastadion, Helsingfors mellan Finland och Sverige. Där vann Marcus 400 m på tiden 49,00 och kunde sedan som slutman i stafettlaget 4 × 400m ta emot hyllningar från de 30 000 i publiken, då Sverige vann stafetten.

Checken kommer att delas ut under 2012 i samband med någon annan aktivitet som IFK Lidingö Friidrott har.

För en vecka sedan fick f.ö. Marcus Mårtensson ta emot utmärkelsen “Årets IFK:are” när Friidrotten hade sin IFK-gala.

Sofia Öberg, en annan av IFK Lidingö Friidrotts stora talanger, fick motsvarande ungdomsstipendium år 2007.


IFK Centralorganisation, IFK Centralstyrelse

Den 1 februari 1895 infördes en annons i den illustrerade ungdomstidningen Kamraten. Annonsen innehöll ett upprop till alla idrottsintresserade pojkar och flickor att bilda en idrottsförening för hela riket, bestående av en huvudförening i Stockholm med kretsföreningar i landsorten. Vid den tiden fanns varken Riksidrottsförbund (bildades 1903) eller starkare specialförbund i landet.

Det kom åtta svar, varav fem från landsorten. Man bestämde att namnet på idrottsföreningen skulle vara IDROTTSFÖRENINGEN KAMRATERNA, främst ett tacksamhetsbevis till den tidning som möjliggjort IFK:s tillkomst. Louis Zettersten blev föreningens förste ordförande, medan Pehr Ehnemark valdes till skattmästare.

De mest namnkunniga föreningarna är IFK Göteborg, IFK Norrköping, IFK Mora, IFK Umeå, IFK Helsingborg, IFK Växjö och IFK Lidingö, men även på andra, både stora och små orter, har IFK-föreningarna haft stor betydelse för den svenska idrottssrörelsens utveckling.

Det finns cirka 170 IFK-föreningar i landet med närmare 100 000 medlemmar.

Källa: IFK Centralorganisation

Dela Stipendium till IFK Lidingö Friidrotts löpartalang Marcus Mårtensson

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google