Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Storseger hemma. Lidingös herrlag fortfarande i topp

söndag 26 augusti 2012 12:02

Fotboll: IFK Lidingös herrar tog igår, lördag, emot Kungsängens IF på Lidingövallen. Hemmalaget dominerade matchen från början till slut och vann enkelt med hela 8-2 (4-0). IFK kryddade tillställningen med ett flertal ”brassemål”.

Lidingö startade matchen bra och var redan i matchens inledande minut nära att ta ledningen. Isac Gustafsson var närmast med ett skott i stolpen men publiken fick vänta otåligt i hela 10 minuter innan första målet kom. Nestor Morales fick ett inlägg adresserat till sig i straffområdet och valde att klacka in bollen i mål till 1-0.

Hemmalaget fortsatte att äga bollen och skapade flera farliga chanser. Bara minuter efter ledningsmålet skulle Isac Gustafsson överträffa Nestors klassmål. På en långt slagen hörna kom Pontus Esbo högst upp i en duell och nickade bollen till straffpunkten. Isac, med ryggen mot mål, såg sin chans och försökte sig på en ”brassespark”. Träffen på bollen blev perfekt och den studsade en gång i marken innan den gick in i mål till 2-0.

Kungsängen var inte ofarligt utan hotade flera gånger Lidingös försvar men de hade svårt att komma till några riktigt farliga lägen. Om offensiven var duglig hos bortalaget så var defensiven katastrof och Lidingö fick göra lite vad de ville när de kom över till offensiv planhalva.

Resten av halvleken kontrollerade hemmalaget som hann med att göra ytterligare två mål innan pausvilan. Det sista var även det ett klassavslut. Denna gång var det Tom Nymark som på sin vänsterkant vände inåt i banan och avlossade jättesläggan. Skottet gick i en ovanlig bollbana och letade sig in i bortre krysset och 4-0 var ett faktum. Kort därefter rann det över för en av Kungsängens spelare som snackade till sig ett rött kort efter att han tappat disciplinen och låtit känslorna svalla över.

Andra halvlek började mer avvaktande än den första. Det var försiktigt spel från IFK till en början och detta gjorde att Kungsängen flyttade upp sitt lag för att jaga en reducering. Men när en IFK-spelare revs ned strax utanför straffområdet och IFK fick en frispark, klev Daniel Ohlsson fram och sköt distinkt in 5-0 i målvaktens vänstra hörn. Kort därefter kom även 6-0 och man kunde inget annat än lida med bortalagets spelare som inte hade en rolig dag på Lidingövallen.

Dock kom en reducering från bortalagets sida. Efter en fin individuell prestation där flera av hemmalagets spelare blivit uppsnurrade, placerades skottet snyggt vid IFK:s målvakts högra stolpe. Lidingöspelarna svarade dock snabbt med att göra två mål till och spelarna väntade därefter bara in domarens signal som skulle avsluta matchen. Matchen slutade till slut 8-2 efter en sen reducering från bortalaget.

IFK Lidingös herrar tog därmed en välförtjänt seger över Kungsängens IF. En liten revansch från mötet i våras som slutade 3-2 till Kungsängens IF. I och med segern befäster Lidingö förstaplatsen i serien. Nästa match för herrarna är den tredje september borta mot Värtans IK. En match som kommer vara lite speciell då hemmalaget har valt att lägga matchen på anrika Stockholms Stadion.

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela Storseger hemma. Lidingös herrlag fortfarande i topp

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google