Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Storseger mot Kista. 9-1!

torsdag 1 november 2018 23:15

ISHOCKEY. Efter en lite trevande första period mot Kista HC i Childhoodhallen i kväll så lossnade målgörandet i den andra perioden då Lidingö Vikings gjorde tre mål på de tre första skotten och detta ledde till slut till storsegern 9-1 mot Kista (0-0), (3-0), (6-1), skott 40-16! Även i den tredje perioden blev utdelningen på skotten ovanligt god. Åtta skott betydde fem mål! De fem målen kom inom loppet av 3 min och 55 sek!

Kul också att alla tre formationerna kom med i målprotokollet. Tre på första, två på andra (de två första) och fyra på den tredje femman, som åter var Vikingarnas bästa.

Roligt att se att Jacob Paganderth kommit igång och passar bra in med slitvargarna Stefan Bjurström och Thomas Desell, som kompletteras så väl av backparet Wiking Westlund och Victor Frykfeldt.

Målen kom i svärmar. De tre första inom fyra och en halv minut där 1-0 (22:22) av Henrik Grönlund var elegant i nättaket efter en egen raid. 2-0 (26:01) var ribba in av Henrik Blomqvist och vid 3-0 (26:52) knyckte Gustav Dahlstedt fräckt pucken i offensiv zon, och fintade bort en back innan han snyggt placerade in trean!

4-0 (42:23) var fint passningsspel som avslutades av Thomas Desell med hjälp av kedjekamraterna Paganderth och Bjurström. Premiärskytt i A-laget för Lidingö blev Alexander Redtzer när han via en motståndare noterades för 5-0 (43:04). Alex som gjorde sin bästa match för Lidingö. 6-0(44:47) var också ett så kallat klapp-klapp mål. Jacob Paganderth var sist på pucken i öppet mål, snyggt förarbete av Bjurström och Frykfeldt.

7-0 (44:58) Gustav Dahlstedt var till viss del likt det föregående (ass Redtzer och Klasenius).
8-0 (46:18) Erik Friberg (minns inte hur det gick till) (ass Paganderth + Westlund).
8-1 (50:05) blev en kontring eftersom alla Vikingarna var högt uppe för att de vill göra mål.
9-1 (56:21) Jacob Paganderth efter fina passningar med Desell och Bjurström.

Tyvärr fick Henrik Grönlund en smäll och tvingades utgå. Bara att hoppas att han hinner tillbaka redan till söndagens bortamatch mot Solna SK i Ulriksdals IP Hall 2. Matchstart klockan 19.40.

Detta var en nyttig match att vinna som förde upp Lidingö på tryggare mark i tabellen. Nu på tredje plats och avståndet ner till tabellsexan ökade. (Fem första lagen till Alltrean).

Spelmässigt var det ett stort steg i rätt riktning, men motståndet tappade sugen efter andra perioden och då blev det mer eller mindre spel mot ett mål.

Vi kan inte välja ramen för vårt öde,
Men vi kan välja vad vi sätter in i ramen!

Text: Lasse Kinch

Dela Storseger mot Kista. 9-1!

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google