Lidingö fredag 19 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Straffsparkar avgjorde P97-finalen på Lidingövallen

tisdag 2 juli 2013 14:01

Finalen på Lidingövallen mellan SS Lazio och Djurgårdens IF med det halvklara läktarbygget i bakgrunden. Foto: Micke Nilsson

I fredags kväll spelades final och placeringsmatcher i IFK Lidingö FK:s sommarturnering för pojkar födda 1997, se Lidingösidan 22 juni. Finalen på Lidingövallen bjöd på strålande solsken i en het match mellan S.S. Lazio och Djurgårdens IF. Matchen drog igång och inte långt därefter gjorde Lazio 1-0 och det förutspåddes bli en tuff resa för Djurgården.

Djurgården ville dock annorlunda och kämpade och slet under första halvlek, dock med ett spelövertag för Lazio som radade upp målchanser. Djurgårdens målvakt ska ha allt beröm för sin insats att stå emot italienarnas anstormning. 1-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek började även den med ett skickligt Lazio som spelade mycket fin fotboll. Dock utan mål. I stället lyckades Djurgården efter en fast situation i mitten av halvleken. Därefter hade Lazio en mängd chanser att avgöra, med utan resultat.

Matchklockan nådde sin ändpunkt och straffsparksläggning fick avgöra finalen. Djurgårdens IF lyckades dra det längsta strået och vann därmed finalen. Grattis Djurgårdens IF och tack S.S. Lazio för högklassig fotboll.

Text: Micke Nilsson