Väder Lidingö

Lidingö söndag 7 juni 2020 v. 23

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Succé för Friidrottens Dingo Camp på Bosön

torsdag 13 november 2014 10:52

I helgen anordnade IFK Lidingö Friidrott årets höjdpunkt för klubbens yngre aktiva: Dingo Camp på Bosön. Drygt 130 aktiva 7-10-åringar samlades för det traditionsenliga helglägret.

Dingo på besök var ett populärt inslag. Foto: IFK Lidingö FriidrottDingo på besök var ett populärt inslag. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Lägret inleddes redan tidigt på lördagsmorgonen för klubbens 9- och 10-åringar. De fick under ledning av IFK Lidingös elit, bland annat sjukamperskan Nadja Casadei, medeldistansaren Anna Silvander och längdhopparen Malin Olsson, träna längdhopp, höjdhopp, sprintlöpning, häck, medeldistans, kula och slungboll. Det var många goda tränings- och tävlingsråd samt autografer som utdelades under dagen.

Erik Hermelin instruerar en av klubbens aktiva. Foto: IFK Lidingö FriidrottErik Hermelin instruerar en av klubbens aktiva. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Efter en för de allra flesta god nattsömn anlände så också 7- och 8-åringarna på söndagen. Alla 134 aktiva deltagare delades in i åldersmixade lag och tävlade gruppvis i längdhopp, 30 meter sprintlöpning, 200 meters löpning, kula och frågesport. Under söndagen var det klubbens juniorer som var tränare för hela lägergänget, de flesta i gymnasieåldern och med ledarerfarenhet från klubbens Sommaridrottsskola-verksamhet.

När så klubbens egen maskot Dingo kom på besök under eftermiddagen var lyckan total. Lägret avslutades med en rafflande stafett och idel glada och nöjda leenden.

Deltagarna från 2004- och 2005-grupperna under lördagens lägerdag. Foto: IFK Lidingö FriidrottDeltagarna från 2004- och 2005-grupperna under lördagens lägerdag. Foto: IFK Lidingö Friidrott

Dela Succé för Friidrottens Dingo Camp på Bosön

Kommentarer

Jonas Larsson 2014-11-14 08:24

Bussar varannan eller var tredje timme till Bosön? Nu är du väl ute och cyklar, bussarna direkt till Bosön går ju gång i timmen till klockan fem på eftermiddagen på lördagar, iaf från ropsten via Lidingöcentrum. Som komplement för den som inte räds en stärkande tiominuters promenad går bussar till Rudboda torg 4 ggr i timmen till fem-sex på eftermiddagen.

Anita Lalander 2014-11-13 19:25

Hur kom alla till Bosön.

Som icke bilburen vet jag att det inte är så lätt att komma till Bosön. Bara varann eller var tredje timme.

Under sommaren går 211 inte alls.

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google