Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 juli 2020 v. 27

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

Succé igen för IFK Lidingö Friidrotts sommaridrottsskola

lördag 14 juli 2012 00:07

140 barn sträcker armarna i luften efter en härlig sommaridrottsskolevecka på Lidingövallen. Foto: Patrik Buddgård

140 barn sträcker armarna i luften efter en härlig sommaridrottsskolevecka på Lidingövallen. Foto: Patrik Buddgård

Över 400 barn har anmält sig till årets Sommaridrottsskola på Lidingövallen. För arrangerande IFK Lidingö Friidrott är det återigen beviset på det enorma intresset bland unga att få prova på olika friidrottsgrenar. De tre sommarskoleveckorna blev snabbt helt fulltecknade och till den sista kvarvarande veckan, 13 till 17 augusti, finns en lång kö till eventuella återbudsplatser.

– Målet med vår idrottsskola är framförallt att barnen ska tycka det är kul att röra på sig och idrotta. Utvecklingen av Sommaridrottsskolan har gått stadigt framåt, från 240 anmälda år 2010 till 350 förra året och i år alltså över 400 anmälda. Det var inte länge sedan vi utökade från två till tre veckor men som det ser ut nu kommer detta inte räcka nästa år vilket gör att målsättningen från klubbens sida är att erbjuda fyra veckor nästa år, säger Patrik Buddgård som är ansvarig för IFK:s sommarsatsning för barn.

Veckan efter midsommar var runt 140 barn på Lidingövallen och provade på de allra flesta friidrottsgrenar, inklusive diskus, häck och stav. Det var också en massa lekar, bollsporter och brännboll blandat med prat om kost och mental träning, blandat med frågor om vad som egentligen är en bra prestation. Barnen fick även prova på orientering, yoga och massage.

Ledarna på sommaridrottsskolan är IFK Lidingö Friidrotts egna aktiva, där de flesta är mellan 15 och 20 år. Under lägrets sammanlagt tre veckor innebär det att ungefär 40 unga friidrottare får chans att sommarjobba och sprida sin idrottsglädje vidare till nya barn.

Dela Succé igen för IFK Lidingö Friidrotts sommaridrottsskola

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google