Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Tapper skara ordnade vinst mot Österåker

söndag 28 januari 2018 19:26

ISHOCKEY. Om möjligheten ska finnas att komma bland de fyra bästa i Alltrean – helst bland de tre - så gäller det att vinna matcher mot de lägre placerade lagen, som i söndagens match när Lidingö Vikings mötte IFK Österåker Vikings i Österåker Sportcentrum.

Att då bara få ihop 11 utespelare och en målvakt är inte idealiskt. Allt beroende på skador och sjukdom. Fyra spelare saknades jämfört med senast. Ytterligare tre är skadade eller upptagna. Men om den lilla tappra skaran ger sig sjutton på att ”vi ska vinna” så går det vägen. 3-2 (2-1, 1-1, 0-0), skott : 45-29. Jag hade 37 skott för Lidingö, eftersom jag inte räknar ribb- eller stolpskott, skriver Lasse Kinch i sitt referat av dagens match.

Spelmässigt var det ingen stor match, men som bekant fås inga extrapoäng för skönspel! Inledningsvis var det Österåker som hade flest chanser, och som också tog ledningen efter 4:40. Lidingö jämnade ut spelet och 1-1 (8:45) var logiskt och elegant. Marcus von Sydow gjorde en av sina patenterade uppåkningar och sköt ett härligt handledsskott i nättaket. Ett solomål i min värld men matchprotokollet ger en ass till Linus Jansch.

Drygt 2 minuter senare fick Lidingö ett numerärt överläge och tack vare ett bra passningsspel och ett bra skott från Frank Holmström, kunde Henrik Moricz (2) slå in returen till 2-1.

23:34 kvitterade hemmalaget på en riktig projektil som satt otagbart i krysset! Men nu hade Lidingö fått mer av spelet och dominerade mittenperioden, vilket bl.a. 17-8 i skott är ett litet bevis för.

Segermålet kom också i mitten av perioden (30:11) när Henrik Grönlund gjorde en härlig uppåkning som han avslutade med ett skott, som blev till en retur som Elliot Almqvist påpassligt var framme och slog in i tomt mål.

I slutperioden var Lidingö närmare 4-2 än Österåker en kvittering. Visst hade båda lagen chanser, men ett ribb- och ett stolpskott från Lidingö var de bästa möjligheterna.

Många visade stort hjärta i denna match – ja alla. Och eloge till de tolv kämparna! Gustaf Ericson i målet som vanligt vass. Marcus von Sydow planens jätte. Henrik Grönlund/Jacob von Sydow väldigt bra. Fredrik Klasenius spelade ett klokt centerspel. Tycker att Elliot Almqvist kommer mer till sin rätt som forward än center, då han bättre kan utnyttja sitt fina skott. Frank Holmström gjorde sin bästa match för säsongen! Ja, alla ska ha beröm!

Nya tag på tisdag då Norrtälje på bortais är en motståndare att se upp med. Norrtan har vunnit en del på slutet och ska absolut inte nonchaleras!

Prestation är att göra saker och ting rätt. Effektivitet är att göra rätt saker och ting!

Text: Lasse Kinch

Dela Tapper skara ordnade vinst mot Österåker

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google