Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

TCS Lidingöloppshelgen

söndag 30 september 2018 19:31

SAMMANFATTNING. Lidingöloppets egen sammanfattning TCS Lidingöloppshelgen: Den miljonte löparen i mål, banrekord och 696 835 kr till Cancerfonden.

Arrangörsklubbarna IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK kan summera det 54:e Lidingöloppet. En helg då den miljonte löparen sedan loppets början 1965 gick i mål, det blev Terese Artvin från Enskede gård.

– Det är fantastiskt att så många har sprungit något av våra lopp genom åren. Glädjande är också att anmälningarna ökar både på MK 15K och i Rosa Bandet-loppet, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

Det totala antalet anmälda landade på 35 795 personer.
– Vi håller ställningarna väl som världens största terränglopp, i tider av allt hårdare konkurrens från en ökad mängd löplopp.

Allt fler använder appen TCS Lidingöloppet, i år laddades den ner hela 21 000 gånger.
– Vi har satsat på att minska det tryckta materialet och i år hittade löpare och besökare all information digitalt på hemsidan och i appen istället. Det sparade in minst 100 000 ex av olika trycksaker.

På damernas 30 km lopp slog kenyanskan Sylvia Medugo ett sexton år gammalt banrekord. Det nya lyder 1.53.00.
– Det var överlag en mycket fin damtävling 30 km med många starka tider, hela fem tjejer gick in på topp 10 genom tiderna. Sedan var det mycket glädjande att återigen få en svensk segrare i Napoleon Solomon, som tog andra raka segern.

Rosa Bandet-loppet är startskottet för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj, delar av startavgiften och andra initiativ skänks till cancerforskning. I år samlades hela 696 835 kr in, att jämföra med 493 000 kr 2017.

– Det känns jättebra att kunna bidra till den viktiga forskningen. Tillsammans med Cancerfonden och andra samarbetspartners, har vi i vår satsning Hälsobyn också jobbat med att sprida kunskap om cancerprevention och hur en hälsosam livsstil kan ge ett friskare liv, säger Lidingöloppets generalsekreterare Tomas Hoszek.

Bästa ögonblicket enligt generalsekreteraren?
– Fredagens prisutdelning och sköna röj på scenen med Markolioo under LidingöRuset.

Dela TCS Lidingöloppshelgen

Kommentarer

Torsten Engevik 2018-10-02 08:23

Bor på Björkudden och passerar hela delen med startområde mm varje dag och imponeras varje år av att alla flaggstänger, bajamajor och andra byggverk liksom sophantering blir bortstädat direkt efter tävlingarna. Frånsett en liten skylift är Långängen återigen verkligen ett grönområde nu efter någon dags uppröjning.

Verkligen bra organiserat och bra genomfört även vid sidan av det sportsliga!

Johan Appelberg 2018-10-01 12:29

Ett stort tack till Lidingöloppet för ännu en fantastisk helg. Som vanligt var det utmärkta arrangemang rakt igenom med en finfin bana.

Johan Appelberg
mångårig Lidingöloppslöpare

Ibb Jessen 2018-10-01 07:24

Skönt när det är över!
Boende i Kyrkviken

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google