Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Tuff förlust mot SPAIF

tisdag 6 februari 2018 23:47

ISHOCKEY. Det såg inledningsvis ut som Lidingö ikväll skulle klara av att vinna streckmatchen mot Södertäljepojkarna men när övertalet i antalet spelare kanske borde avgjort, tappade istället Lidingö spelet och förlorade med 2-4 (1-1, 1-1, 0-2), skott: 29-29. SPAIF kom till spel i Childhoodhallen med bara 10 spelare mot 14 för Lidingö och det brukar ge utslag i slutet av matcherna, men det var lite tvärt om, skriver Lasse Kinch i en dyster rapport från matchen.

För Lidingös bästa period var den första då skotten var 14-8 och stundtals hyggligt spel. Men det var SPAIF som tog ledningen efter 7:57, trots att Gustaf Ericson gjorde två räddningar fick en SPAIF-spelare ytterligare en chans som han tog tillvara på. I PP kvitterade (17:53) sedan Marcus von Sydow på skott från blå. För en gångs skull det var skymning framför motståndarkassen i PP. Ass till Fredrik Klasenius och Frank Holmström.

Den andra perioden var jämn som skotten (9-9). Men det var åter SPAIF som tog ledningen (22:40). Ett nytt PP-spel gav så 2-2 (33:15) och denna gång var det återvändaren Jacob Paganderth som slog in en retur på skott från Linus Jansch. Tyvärr så tvingades Thomas Desell att utgå efter en tuff tackling och det gav oordning i lidingöleden. Två centrar och tre forwardspar har sällan fungerat i Vikings. Inte den här gången heller.

SPAIF visade istället att deras många rutinerade spelare såg till att på ett bra sätt hålla rent framför eget mål och dessutom hålla pucken inom laget. När Lidingö borde taget över spelet i tredje perioden – i kraft av fler spelare - så blev det istället lagets sämsta! SPAIF gjorde 2-3 (54:34) med en man mindre på isen! 2-4 kom i slutet i öppen kasse (59:38).

SPAIF gick nu om Lidingö i tabellen och petade ner Vikingarna på fjärde plats. Den som betyder kvalspel mot segraren i Fortsättningsserien om spel i kvalet till div.2. Farsta är på femte plats en poäng bakom. Två tuffa bortamatcher mot Mariehamn väntar nu på lör- och söndag!

I motvind lyfter draken!

Text: Lasse Kinch

Dela Tuff förlust mot SPAIF

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google