Väder Lidingö

Lidingö lördag 4 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

Två deltagare från Lidingö till VM i karate i Indonesien

måndag 5 oktober 2015 13:44

Den 12 till 15 november hålls VM i karate i Jakarta för klasserna kadetter, junior & U21. Karateklubb Elit på Lidingö bidrar med två deltagare av de sammanlagt 11 som ingår i landslagstruppen. Loren Zarei deltar i "Kadett 14-15" och Anna-Johanna Nilsson i "Junior 16-17". Bägge deltar i grenen "Kumite" (fight). Uppladdningen är i full gång och de tränar intensivt flera gånger i veckan på Bosön, i Klockargårdens gymnastiksal och i Hersbyhallen.

Loren Zarei och Anna-Johanna Nilsson ska båda åka till Djakarta för att delta i VM i karate.Loren Zarei och Anna-Johanna Nilsson ska båda åka till Djakarta för att delta i VM i karate.

Anna-Johanna och Loren poserar för fotografen.Anna-Johanna och Loren poserar för fotografen.
Anna-Johanna Nilsson har hållit på med karate sedan 2005 och deltog i VM redan 2013 i Spanien i Kadett-klassen. Hon har även varit med i EM tre gånger. I år deltog hon på EM i Schweiz och 2014 i EM i Portugal, då hon kom sjua. Hon har även tävlat i NM tre gånger och då vann hon både 2014 och 2015.
- Jag tränar sex dagar i veckan, tisdagar och torsdagar blir det t.o.m. två pass.
Hon går på Stockholms Idrottsgymnasium och eftersom hon bor på Värmdö, så blir det många och långa resor till de olika träningslokalerna. Som tur är har hon föräldrar som sköter transporterna. Annars skulle en resa med kommunala färdmedel från Bosön till Värmdö under kvällstid ta lång tid...

Loren Zarei, som är 15 år, har "bara" hållit på med karate i sju år. Detta är hennes första VM och hon hoppas att denna stora tävling ska ge henne ordentliga erfarenheter. Men hon var med på Island i somras där NM hölls och tog då guld i sin gren. Dessutom har varit med på SM 2014 och 2015.

Båda tillhör alltså Karateklubben Elit, som är en av de två karateklubbar som finns på Lidingö. Elit grundades av Sadik Sadik år 2010 och tillhör Riksidrottsförbundet, Svenska Karateförbundet och Östra karateförbundet. Sensei Sadik Sadik 3:e dan är också klubbens huvudinstruktör och har varit medlem i landslaget mellan 2004 till 2013 och har ett flertal SM-guld och även Sveriges senaste VM medalj.

Länk till Karateklubben Elit.

Till vänster på bilden: Loren och Anna-Johanna under träningen på Bosön.Till vänster på bilden: Loren och Anna-Johanna under träningen på Bosön.

Dela Två deltagare från Lidingö till VM i karate i Indonesien

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google