Väder Lidingö

Lidingö torsdag 24 september 2020 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Paul Matell 12 sep 10:01 om Norska skidkungar satsar på Hälsans ö

Två killar från Lidingö med när Sverige vann NM

måndag 19 oktober 2015 13:41

Amerikansk fotboll. På Lidingö finns en lång tradition med årliga matcher i amerikansk fotboll. Gångsätra och Hersby gymnasier mötte varandra varje år i december och stämningen var alltid på topp. Trots att Gångsätra nu lagts ned lever idrottsgrenen i allra högsta grad på Lidingö. I helgen deltog två killar från Hersby i Nordiska ungdomsmästerskapen i amerikansk fotboll och bidrog till Sverige vann turneringen. Matcherna spelades på Idrottsparken i Kumla.

Melvin Olsson, 44 och Jonathan Myrén 42 i ett dimmigt Kumla efter segern. Foto: Jesper HermodssonMelvin Olsson, 44 och Jonathan Myrén 42 i ett dimmigt Kumla efter segern. Foto: Jesper Hermodsson

Melvin Olsson och Jonathan Myrén spelar i Solna Chiefs som WR (Wide Receiver) vilket innebär att de gör sig öppna och tar emot passningar från Quarterbacken, som är spelfördelaren. Sverige vann turneringen efter seger mot Danmark med 57-23 och mot Finland med 14-0. Melvin gjorde tre Touchdowns i matchen mot Danmark och Jonathan hade ett par viktiga mottagningar.

När Gångsätra lades ned hittade ett gäng juniorspelare nya klubbar att spela för. I Solna Chiefs och Stockholm Mean Machines finns nu flera spelare som bor på Lidingö. Solna Chiefs hoppas dock på olika sätt kunna öka sportens närvaro på ön året runt, och siktet är inställt på att inom 1-2 år kunna lyfta fram flera bra spelare, där Melvin och Jonathan är en mycket bra början.

De två började spela förra hösten och har tränat väldigt målmedvetet både i gymmet på Bosön och på planen i Bergshamra. Tidigare spelade de tennis respektive innebandy. Enligt Anders Johansson, som är coach i Solna Chiefs, har de planer på att åka över till High School för att få spela mer intensivt.

Under helgen bidrog de, som sagt, till att Sverige nu är Nordiska U17-mästare i amerikansk fotboll.

Dela Två killar från Lidingö med när Sverige vann NM

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google