Väder Lidingö

Lidingö torsdag 4 mars 2021 v. 09

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

IFK:s Veteranklubb har delat ut stipendier

onsdag 14 december 2016 17:44

IDROTTSUNGDOMAR BELÖNADE. IFK Lidingö Veteranklubb har liksom tidigare år delat ut ett antal stipendier till duktiga idrottsungdomar i samband med sin årsavslutning i Ansgarskyrkan i början på december. Totalt fick fem ungdomar dela på 8 000 kronor.

Fyra av fem stipendiater. Fr v Sebastian Stagh, Simon Sundström, Olof Silvander och Ida Ignell.   Hampus Carlens är i USA och saknas därför på bilden. Foto Lars G. LindströmFyra av fem stipendiater. Fr v Sebastian Stagh, Simon Sundström, Olof Silvander och Ida Ignell. Hampus Carlens är i USA och saknas därför på bilden. Foto Lars G. Lindström

De två yngsta är Ida Ignell och Sebastian Stagh. Båda svarade för bästa IFK-insatsen i årets Lilla Lidingölopp. Ida, som var tvåa i F10-klassen i fjol, kom i år fyra i F11-klassen. Sebastian vann i år P8-klassen och har sen tidigare även en seger i P7. Båda får varsitt presentkort på 1 000 kronor från TCS Lidingöloppets sponsor Saucony.

Veteranklubbens eget pris, döpt till ”Lidingö-Lasses uppmuntringspris” på 2 500 kronor tilldelades Hampus Carlens, IFK Lidingö, en av klubbens unga lovande höjdhoppare. Ur Göcke Kåremos stipendiefond, på 1 000 kronor, tilldelas Olof Silvander priset för framstående insatser på 2000m hinder, bland annat en silvermedalj på USM i år. Han deltog också i ungdomslandskampen mot Finland.

Slutligen fick friidrottaren Simon Sundström ur Gösta Björlunds stipendiefond motta 2 500 kronor för framstående löparinsatser. Han vann bland annat JSM på 3000m hinder i P19, där han också kom fyra på 1500m. Han var uttagen till Nordiska mästerskapen för juniorer såväl på hinder som i terräng.

Ett 40-tal personer deltog i kyrksalen med musik och körsång. Programmet avslutades med IFK Veteranklubbs stora lotteri med en mängd priser skänkta av företagare på ön och medlemmar i klubben.

Text: Lars G. Lindström

Dela IFK:s Veteranklubb har delat ut stipendier

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google