Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Utvisningar förstörde chansen

söndag 7 januari 2018 20:22

ISHOCKEY. Det finns en ishockeyklyscha som heter ”i utvisningsbåset vinner man inga matcher” och jag kan höra hur vår gamle tränare Per Wirén säger:
- Det är en sanning!

16 x 2 min = 32 minuter alltså mer än en och en halv period med spelare i utvisningsbåset! (Sudet hade 14 minuter). Nu vann gotländska Sudret dagens seriefinal i Childhoodhallen välförtjänt med 2-5 (1-1, 1-2, 0-2) skott: 25-31.

Lidingö inledde matchen på bästa sätt och tog också ledningen efter bara 19 sekunder, när Kalle Kinch sköt ett handledsskott från blå. Möjligen blev Sudrets målvakt lurad av att Kapten Kalle tittade mot framrusande Gustav Dahlstedt och därför lämnade en lucka vid första stolpen? Ska tilläggas att Jocke Lundhs passning till Kalle var mästerlig. (Ass också till Mackan von Sydow).

Lidingö gjorde en bra första period och det kändes inte helt välförtjänt när Sudret kvitterade efter 15:13. Om första 20 minuterna var bra, så var de nästkommande mindre bra. Ändå kunde Lidingö återta ledningen efter 31:36 när Frank Holmström kunde peta in pucken i öppet mål efter en fin uppåkning av Marcus von Sydow.

Sedan kom raset och utvisningarna – många helt obegripliga.

Efter 32:57, 2-2, och 34:41, 2-3, båda i numerära överlägen för Sudret. Även 2-4 efter 43:27 kom i PP för motståndarna. De två sistnämnda dessutom i spel 3 mot 5! Att 2-5 59:10 kom i öppen kasse är mer en notis i kanten.

Vill absolut inte skylla nederlaget på domaren, men anser att det är okänsligt att ge två minuter för att en spelare slår sin klubba i sargkanten för att han är besviken på en icingpuck!

Däremot FÅR det inte ske att Lidingö tar en utvisning (som drabbar laget,) för att man inte spelar med halsskydd och/eller tandskydd. Detta blev matchavgörande i denna match då Sudret gjorde 2-4.

En anledning till att spelet inte stämde var sannolikt att Vikingarna inte spelat någon match sedan 14/12 medan Sudret matchade igår mot Mariehamn (vinst 4-1). Dessutom har många spelare varit bortresta och skadade under uppehållet varför träningarna inte blivit optimala.

Nu finns chans till snabb revansch för Vikingarna. Redan på tisdag kommer Södertäljepojkarna på besök. De vann med 10-1 mot Norrtälje idag!


Om vi accepterar våra gränser kan vi passera dem!

Text: Lasse Kinch

Dela Utvisningar förstörde chansen

Kommentarer

paul matell 2018-01-08 10:11

Heja Lasse, jag gillar dina analyser och att du torgför Vikingarnas med- och motgångar med ett passande citat. "Om vi accepterar våra gränser kan vi passera dem" påstås komma från Albert Einstein. Hans gränsöverskridande teori om gravitationsvågor tog det 101 år för vetenskapen att belägga - snacka om postulat!

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google