Väder Lidingö

Lidingö måndag 8 mars 2021 v. 10

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Var fanns gnistan?

onsdag 18 januari 2017 08:12

ISHOCKEY. Tisdagens bortamatch då Lidingö Vikings HC mötte SK Iron Hockey i Björklinge blev ett riktigt bottennapp, 2-7 (0-3, 1-0, 1-4). Det blev aldrig någon officiell statistik men Vikingarna sköt 26 skott.

Redan på uppvärmningen kunde man se att Vikingarna inte hade den rätta inställningen. Passningarna var oskärpta, spelare krockade med varandra och det var allmän oreda. Tyvärr blev det inte bättre när väl spelet kom igång.

Efter 4:49 small det bakom en chanslös Gustaf Ericson. En av lidingöspelarna passade på bladet till motståndaren som bara hade att lägga in pucken. Efter 10:03 kom 2-0 efter en retur då chanser fanns att få bort pucken. 3-0 kom efter 15:42 i numerärt underläge. I den första perioden saknades det fighting spirit. Från läktarhåll såg det lojt ut. Var fanns gnistan? Det såg ut som på uppvärmningen!

Synd att inte laget kunde stå upp bättre när vi hade våra unga TV-puckspelare med ffg. Ingen skugga över dem. De spelade dessutom 0-0 i matchen. Victor Fälth tillhörde en av få som jag ger godkänt i matchen. Alexander Källström och Max Birgersson kommer bli ändå bättre när de upptäcker att division 2-hockey klarar de utmärkt. Grabbarna är födda 2001!

Målvakten Gustaf Ericson tröttnade efter första perioden, vilket inte var så underligt, när han så ofta lämnades ensam. Gustav Pilbusch kom in och spelade bra.

Andra perioden var betydligt bättre och gav också 1-3 (32:45), som kom efter ett fint anfall där hela kedjan var inblandad. Gustav Dahlstedt passade till Frank Holmström som passade Bengan Hjalmarsson som sköt sitt andra mål sedan återkomsten. Visst hopp fanns att Lidingö skulle komma tillbaka även målmässigt, men rullgardinen gick ner när bara två minuter gått av den tredje perioden.

4-1 (41:06) och 5-1 (41:58). Sedan rann det på med 6-1 (53:04) och 7-1 (59:22) innan Gustav Dahlstedt reducerade till 2-7 (59:32) på en retur, på skott av Hjalmarsson.

På fredag den 20:e väntar en viktig match i HockeyTvåan Östra när Farsta FOC kommer till Childhoodhallen klockan 19.00, men då krävs en ordentlig skärpning över hela linjen. Lidingö ligger fortfarande kvar på näst sista plats i den haltande tabellen, med två vunna matcher.

Om ni tycker att jag varit för hård i min kritik så lånar jag ett citat från Winston Churchill:
Det nyttigaste livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt!


Text: Lasse Kinch

Dela Var fanns gnistan?

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google