Väder Lidingö

Lidingö söndag 3 december 2023 v. 48

Senaste kommentaren - Se fler

De har tränat mindre än tre månader inför loppet

lördag 29 september 2018 00:01

LIDINGÖLOPPET. Idag är det dags för Lidingöloppets 30-kilometerslöpning. Det är världens största terränglopp och en riktig kraftansträngning. Men knappt var femte löpare, 18 procent, bara har tränat tre månader eller mindre inför loppet. Det visar den hälsoenkät som närmare 16 000 löpare svarat på en vecka före loppet. Av dem anger 18 procent att de bara tränat en till tre månader inför starten, medan 36 procent anger att de har tränat längre än ett år. Närmare 60 procent har tränat mer än sex månader.

Löparna fick också möjlighet att ställa olika hälsorelaterade frågor inför loppet. Den största oron berör kläder i kombination med väder. Så mycket som var fjärde löpare är osäker på hur de ska klä sig optimalt under loppet på lördag och var femte funderar över vätske- och energipåfyllning inför loppet.

Under förra året sökte sig cirka 800 löpare till sjukvårdspersonal under och efter loppet, de flesta med enklare åkommor. De vanligaste skadorna var vätskebrist, utmattning, vrickningar, skavsår och getingstick.

I år finns närmare 40 medarbetare från Praktikertjänst på plats under helgen för att se till att det finns sjukvård för dem som behöver.

Dela De har tränat mindre än tre månader inför loppet

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google