Väder Lidingö

Lidingö måndag 13 juli 2020 v. 29

Senaste kommentaren - Se fler

Sakfel i artikeln om Telefonvillan 17 jun 21:10 om Telefonvillan till salu

”Vi är väldigt starka hemma”

onsdag 20 juni 2012 15:27

IFK Lidingö förlorade i helgen med 3-0 mot Vallentuna BK. Laget får dock snabbt chans att revanschera sig. I kväll tar Lidingö emot Vaxholm på Lidingövallen. Oliver Ström Bäverlind har talat med en av lagets spelare, Emil Gustafsson, inför matchen. Matchen börjar klockan 20.15.

Förlust med 3-0 mot Vallentuna i helgen. Vad har du att säga om matchen?
– Så lite som möjligt… Vi spelade dåligt samtidigt som de var rejält taggade från start och gjorde det bra. Det var jämnt i början men de satte sina målchanser och vi gjorde det inte.

Du nämnde inför matchen att ni skulle för första gången spela på gräs istället för konstgräs. Hade det någon betydelse för spelet?
– Vi trodde det, så vi hade lagt två träningar på naturgräset för att vänja oss. Men dagen innan ringde Vallentuna och sa att matchen skulle spelas på konstgräs istället. Det hade regnat och de ville låta planen vila så den inte skulle förstöras.

Så det går inte att skylla förlusten på underlaget?
– Nej precis. Eftersom de ringde och meddelade i tid att matchen var flyttad till konstgräs så kunde vi träna dagen innan på Vallens konstgräs.

Vad måste ni vara bättre på när ni tar emot Vaxholm i kväll?
– Vi behöver gå in med bättre inställning, det var lite lojt från vår sida senast mot Vallentuna. Vi underskattade inte motståndet, men vi var inte lika taggade som de. Dessutom är det hemmaplan och det är en trygghet.

Hur stor skillnad är det att spela på hemmaplan kontra bortaplan?
– För oss betyder det väldigt mycket. Vi har förlorat de två senaste bortamatcherna men vunnit fem raka på hemmaplan. Man tänker liksom inte på det innan matchen, men man är ju van med Lidingövallen och det blir en trygghetsfaktor.

När det är så kort vila mellan matcherna, vad gör ni på träningarna för att håller er fräscha?
– I måndags var det en normal träning. Lite styrka och vanlig fotbollsträning, en typisk måndagsträning helt enkelt. I går hade vi en väldigt lugn träning på en timme.

Det gick inte så bra att tippa utgången förra matchen då du tippade vinst med 4-1, vad tror du det blir ikväll?
– Vaxholm har spelat bra på sistone men samtidigt är vi väldigt starka hemma på Lidingövallen. Det är klart vi vinner. Jag tippar 2-0!

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela ”Vi är väldigt starka hemma”

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google