Väder Lidingö

Lidingö söndag 5 april 2020 v. 14

Senaste kommentaren - Se fler

Jan Jansson 13 jan 17:11 om Grönast på ön

”Vi hoppas att de andra lagen tappar poäng”

måndag 1 oktober 2012 22:56

Fotboll: IFK Lidingös herrar avslutar seriespelet på lördag hemma på Lidingövallen mot Enebyberg. Det räcker inte enbart med en hemmaseger utan IFK måste förlita sig på att Täby tappar poäng i sista omgången för att laget ska kunna avancera en division.
– Vi får vinna vår match och sedan gå in i omklädningsrummet för att kolla de andra resultaten, säger mittbacken Pontus Esbo.

IFK Lidingös herrar gjorde vad som behövdes under helgens bortaseger med 1-2 mot Viksjö på Järfällavallen, för att ett avancemang till division 3 fortfarande ska hållas vid liv. Vad har du att säga om matchen?
– Det var en okej insats, inte mycket mer. Vi skapade inte så mycket men vi släppte inte heller till så värst många chanser. Det måste ha varit en rätt tråkig match att se från sidan men vi gjorde vårt jobb och tog tre poäng. Deras reduceringsmål kom sent och vi var aldrig riktigt hotade.

Vad pratade ni om inför matchen?
– Att vi skulle gå ut och ta sista halmstrået. Vi skulle göra vårt jobb och sedan se hur långt det räckte.

Inför sista omgången står Enebyberg för motståndet. När Lidingö spelade mot Enebyberg tidigare på säsongen vann IFK med klara 1-6 på bortaplan. Men några enkla tre poäng på lördag tror inte Pontus att det blir.

– Jag kommer inte ihåg så mycket från den matchen men de har spottat upp sig sedan vi senast mötte dem. Då var de slagpåsar som vi enkelt vann över, men nu är det ett annat lag och det kommer säkert bli en tuff match på lördag.

Ni var favorittippade inför säsongen. Ifall ni inte klarar avancemang på lördag, är det ett misslyckande sett över säsongen?
– Jag ska inte sitta här om hymla utan vi siktade på att vinna serien, men det är ofta små marginaler och det har det varit i år. Men det är inget fiasko om vi inte går upp, vi har ett nytt lag och många unga spelare. Det har byggts en bra grund att jobba vidare med.

Hur känns det inför sista matchen där ni inte kan avgöra själva?
– Såklart det är roligare om man har allt i egna händer men nu är det inte så. Vi måste vinna och kommer göra det. Sedan får vi hoppas att de andra lagen tappar poäng.

Kommer ni ha någon koll på resultatet i Vallentunas och Täbys match?
– Det tror jag inte, vi har i alla fall inte pratat något om det. Vi får vinna vår match och sedan gå in i omklädningsrummet för att kolla de andra resultaten.

Hur tror du matchen mot Enebyberg slutar och vem avgör?
– Hemma på Lidingövallen är vi starka och jag tror vi vinner med 3-0 och jag kommer avgöra. Eller kanske Tom…

Text: Oliver Ström Bäverlind

Dela ”Vi hoppas att de andra lagen tappar poäng”

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser

{$sa->title}

Annonser från Google