Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 juni 2024 v. 25

Senaste kommentaren - Se fler

"Vi kör ända in i kaklet, till den 28 maj"

måndag 13 mars 2017 13:56

BOWLINGHALLEN LÄGGS NED. Lidingö Super Bowl i Baggeby kommer att läggas ner i slutet av maj. Men fram till dess är det full fart. Kloten kommer rulla som vanligt, pingis, festarrangemang, shuffleboard och musikkvällar som nu t.ex. "Lidingö Live" på torsdag, fortsätter på samma sätt som hittills.

Enligt planerna kommer fastigheten vid Baggeby torg framöver att byggas på med två våningar.Enligt planerna kommer fastigheten vid Baggeby torg framöver att byggas på med två våningar.

- Fram till den 28 maj kommer all personal stanna kvar ”to the bitter end” och vi ska försöka allt vi kan för att avsluta med stil och lite roliga jippon och annat, säger Michael Mothander, som arbetat med bowlinghallen i 32 år. Man får hoppas att det snart startas en ny hall. De som bor i Norra Djurgårdsstaden har t.ex. inte någon bowlinghall, ännu, och de kan ju mycket enkel ta sig till Lidingö.

På bowlinghallens hemsida har Michael Mothander utförligt förklarat varför det inte går att driva hallen vidare. Verksamheten startade 1964 och under många år har man kämpat med en ansträngd ekonomi. Olika långsiktiga lösningar har diskuterats och Lidingö stad har hela tiden varit informerad om svårigheterna.

- Under många år har staden stöttat oss men man valde för ett par år sedan att sluta med det, säger Mothander. Här har många ungdomar kunnat hålla på med idrott i organiserad form, liksom även pensionärer och handikappade.

- Fastighetsägaren har lagt ner både tid och pengar för undersöka om man kunde bygga ett restaurangkök, nya omklädningsrum mm. Men det skulle bli orimligt dyrt. Bowlinghallen inte kunnat betala marknadsmässig hyra under flera år men fastighetsägaren har varit schysst och gett oss rabatt så vi kunnat vara kvar. Nu inser vi båda att vi aldrig kommer att kunna betala vad marknaden kräver. Därför har vi gjort en överenskommelse som är bra för oss båda, istället för att fortsätta på en bana som inte är lönsam för någon av oss, skriver Michael Mothander.

- Vi har nu kommit fram till att denna säsong blir den sista i dessa lokaler. Det är naturligtvis mycket tråkigt när en så här gammal "institution" måste läggas ner, men... Sista öppetdag blir söndag den 28 maj 2017, säger Michael Mothander.

Dela "Vi kör ända in i kaklet, till den 28 maj"

Kommentarer

Eva Lund 2017-03-14 17:24

Bowlinghallen har stor betydelse för alla åldrar, speciellt för unga människor.
Det skapar en bra gemenskap och vi vet att finns det inget att göra för ungdomar
så kan dom hamna snett.
Jag tycker att det är en självklarhet att Lidingö Stad går in och sponsrar bowlinghallen och satsar på våra ungdomar så dom inte behöver åka in till stan.
Gäller inte bara ungdomar.
Jag har så roliga minnen från min tid i bowlinghallen , som jag önskar fler ska få ha uppleva.
Eva Lund

Fredrik Grundsell 2017-03-14 16:05

Det var riktigt tråkigt att läsa. Det finns få ställen på Lidingö där man kan arrangera roliga barnkalas. Nu kommer föräldrar att lägga sina pengar i Danderyd eller Täby på något lekland istället för att vara kvar på ön.

Tack i alla fall för den tid som varit, barnen är i chock här hemma och vi lider med er.
//Fredrik

Hans Blomgren 2017-03-14 13:33

Ajaj Snart finns inget roligt kvar på Ön.
Stort tack Michael för alla dessa år. Har varit otroligt kul för både barn och vuxna.

Lennart Lundholm 2017-03-13 22:45

Oj oj oj vad sentimental jeg blev.. Där jobbade jeg frå ca 69, gick inn mina bowlingskor, med bl.a "Röda Käglan". Var med att köra upp BK OS genom divisjonerna.. Hade otroligt mycket kul där... Flyttade 74 till Norge där jag bor den dag i dag...

Anders Wennberg 2017-03-13 17:51

Trist att ni måste stänga. Tack bland annat för alla skoj barnkalas som ni har arrangerat genom åren

Johan Amilon 2017-03-13 16:30

En mycket trakig nyhet.
Men tack för all tid som varit.
Johan

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google