Väder Lidingö

Lidingö lördag 27 februari 2021 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Elizabeth Salmonson 24 nov 21:33 om Välkommen till Katarina Grettes magiska värld

Vikingarna föll mot Farsta

lördag 3 december 2016 09:07

ISHOCKEY. Gårdagens match i Farsta Ishall, då Lidingö Vikings mötte FOC Farsta, kunde varit roligare. När slutsignalen ljöd stod det 4-2 (2-0, 1-1, 1-1) på tavlan. Trost ett överlägset antal skott mot mål, 40 mot Farstas 25, lyckades inte Vikingarna få in mer än två puckar. Placeringen i tabellen för HockeyTvåan Östra fortsättning sjönk en plats. Fast nu ligger hela fyra lag på 6 poäng med små skillnader i målkvoterna, medan ledande SK Iron Hockey har nio poäng.

Här är matchrapporten från Lasse Kinch:

Jo, Lidingö sköt 15 skott mer än Farsta och då tycker man ju att det är läge för vinst. Men skottstatistiken var något av en chimär, och förvånansvärt få av alla skott var bra målchanser. Men av tre frilägen ska minst ett bli mål!

Visst kunde Lidingö ha vunnit, men Farsta, som var i ledningen hela matchen, spelade smart och var bättre framför båda målen, vilket ofta avgör ishockeymatcher.

Matchavgörandet kom tyvärr på en domarmiss. Fredrik Klasenius gjorde en perfekt klubba/puck brytning, men domaren uppfattade det som en slashing och gav Klasse två minuter i båset. När sedan också Jacob Paganderth fick en tvåa blev det för mycket och i spel 3 mot 5 gjorde Farsta 3-1. Lite senare klarade dock Lidingö 1:46 i spel 3/5. Starkt!

Matchupptakten blev också olycklig. Farsta kunde tidigt ta ledningen (2:46) efter att skapat tryck i Lidingös zon, och 2-0 (14:44) i spel 5 mot 4.

Vet inte varför Vikingarna är lite trögstartade. För ju längre match gick desto större tryck skapade Lidingö mot Farstamålvakten.

Reduceringen till 1-2 (22:19) var matchens delikatess. Frank Holmström vann pucken till vänster i egen zon. Passade till Stefan Bjurström, som i sin tur spelade vägg med systersonen Gustav Dahlstedt, och Gurras (8) backhandsavslut var elegant!

Det var här ovan relaterade dubbelutvisning mer eller mindre fällde Lidingö.

Visserligen kom en ny reducering 2-3 (52:42) också en släktrelaterat mål. Denna gång var det Gurra som med en tjusig dragning lurade sin motståndare och passade till Bjurström (6) som la in pucken i mål. Det var också nära att “Bjuret” kvitterade, men puckuslingen smet någon millimeter på fel sida om stolpen.

Tyvärr missade domaren också en ful crosschecking på Fredrik Klasenius, som kunde ha slutat illa. Nu blev det “bara” ett fult jack ovanför ögat med blodvite som följd. Den utvisning som inte kom kanske var Farstas räddning?

Fyra minuter före slutet blev det istället 4-2 till Farsta, som spelade rutinerat på resultatet. Lidingö kom inte riktigt upp på samma nivå som i de senaste matcherna. Tyvärr saknades Sebastian Fuchs, inte minst i power play.

Trots allt visade ändå Vikingarna god lagmoral, som hela tiden försökte och slät hårt. Frank Holmström spelade center och gjorde det på ett fint sätt. Jacob von Sydow är i form nu och tillsammans med backkollegan Henrik Grönlund bra. Kapten-Kalle och Bill Norman också stabila. Lidingös bästa forward för kvällen var Gustav Dahlstedt.

Den tyngsta sorgen är att inse att vi själva är enda orsaken till alla våra motgångar.

Text: Lasse Kinch

Nästa match spelas hemma i Childhoodhallen. Fredag den 9 december klockan 19.00 möts Vikingarna och Nynäshamns IF HC.

Dela Vikingarna föll mot Farsta

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Annonser från Google