Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Vikingarna i ledning efter lätt vinst mot Östervåla

fredag 10 november 2017 23:52

ISHOCKEY. Känns lite udda att påstå att Lidingö Vikings inte gör någon stor match i Childhoodhallen, trots att de ikväll besegrar Östervåla med 7-1 (1-1, 3-0, 3-0) skott: 34-32. Östervåla som vunnit sina fem senaste matcher och då bl.a. vinst mot Mariehamn. Det skriver Lasse Kinch i sitt referat från matchen.

Vikingarna var det bättre laget i den första perioden men det var gästerna som tog ledningen efter 15:47. Schabbel av flera lidingöspelare i egen zon.

Lidingös PP-spel har varit mer än godkänt – 27% efter dagens match – och kvitteringen kom också i PP. Ett snyggt mål i psykologiskt viktigt läge.

Kapten Kalle slog en fin passning till Fredrik Klassenius som i sin tur helt frispelade Benjamin ”Bengan” Hjalmarsson till 1-1 (19:07).

Den andra perioden var Östervålas spelmässigt, men det var Lidingö som vann perioden med 3-0! Efter 24:49 fick Carl Lundborg pucken upp i mittzonen och Linus Jansch jobbade till sig pucken, och med kraftfull skridskoåkning kom Linus fri och gjorde 2-1.

Dagens födelsebarn (19 år) Elliot Almqvist gjorde sedan 3-1 med hjälp av Calle Lundborg. 4-1 (39:27) var ett nytt psykologiskt viktigt mål igen och åter Linus Jansch som målskytt och ass av Gustav Philipson (39:27).

Lidingös femte mål var just en femetta. Gustav Dahlstedts (14) fina dragning när han gör 5-1 var delikat! Höll inne pucken någon sekund och lyfte in pucken i öppet mål. (ass Hjalmarsson + Marcus von Sydow). Gustav är målbäst i hela serien.

Vikingarna fick spel i 5 mot 3 och då gjordes 6-1 av Fredrik Klassenius (alla mål i PP) ass Mackan von Sydow och Hjalmarsson.

Även 7-1 (59:48) kom i PP då Bengan Hjalmarsson la pucken i mål då Kapten Kalle och Mackan von Sydow svarade för passningarna.

Vill påstå att Kalle Kinch, Henrik Grönlund, Jakob von Sydow, Fredrik Klassenius, Linus Jansch och Gustav Philipsson var riktigt bra.

Marcus von Sydow är en klippa med fyra ass, men något så ovanligt som några usla passningar från hans sida är inte vanligt.

Gustaf Ericson i målet var som vanligt mycket bra, även om jag nog tycker han borde tagit pucken med plocken strax före Östervålas mål.

"Gustaf Ericson i målet var som vanligt mycket bra". Arkivbild"Gustaf Ericson i målet var som vanligt mycket bra". Arkivbild

Vikingarna gick nu upp i serieledning tre poäng före Mariehamn och chansen att ta en viktig topp två placering (ger en extra hemmamatch) är nu god inför de tre avslutande matcherna som alla spelas på bortais.

Klokheten kommer från våra erfarenheter. Erfarenheterna kommer från våra dumheter!

Text: Lasse Kinch

Dela Vikingarna i ledning efter lätt vinst mot Östervåla

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google