Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Vinst och förlust

måndag 9 oktober 2017 20:11

BASKET. Lidingö Baskets herr- och damlag spelar numera båda två i Basketettan. På söndagen var det dubbelmöte hemma i Hersbyhallen. Damerna var först ut och tog emot Luleå Stars. Efter underläge i halvtid gjorde damlaget en kämpainsats och med Lollo Hagbergs läckra trepoängare och Sylvia Leths starka returtagning kändes det som att Lidingö hade vittring på vinst när man vann tredje perioden med 17-9. Men man orkade inte fullfölja i fjärde perioden utan det blev förlust med 43-65.

Bild från Lidingö Baskets möte med Luleå Stars. Foto: Ylva GardellBild från Lidingö Baskets möte med Luleå Stars. Foto: Ylva Gardell Bild från Lidingö Baskets möte med Luleå Stars. Foto: Ylva GardellBild från Lidingö Baskets möte med Luleå Stars. Foto: Ylva Gardell

Sedan var det herrlagets tur, kvicka Akropol stod för motståndet. Underläge med 41-48 i halvtid och publiken började fundera på om herrarna skulle klara av Akropols snabba spelstil. Men en del onödiga fouls från Akropols sida och härliga blockar från Lidingös nyförvärv Babacar Wade blev det en jämn tredje period. Tom Göransson gjorde en heroisk insats på returtagningen och Jocke Metz och John Sundkvists skytte bidrog till att Lidingö kunde ta ikapp och med en enorm spänning i hallen gå förbi, hålla ledningen och vinna med 2 poäng, 82-80.

Bild från Lidingö Baskets möte med Akropol. Foto: Ylva GardellBild från Lidingö Baskets möte med Akropol. Foto: Ylva Gardell Bild från Lidingö Baskets möte med Akropol. Foto: Ylva GardellBild från Lidingö Baskets möte med Akropol. Foto: Ylva Gardell

Nästa helg fylls Hersbyhallen av Riksmästerskapens första omgång för 16-åringar, Lidingö Baskets pojkar-02 står som arrangörer och välkomnar Eskilstuna, Hammarby och Luleå.

Text: Anna Malmstedt

Dela Vinst och förlust

Kommentarer

Veronika Lyckow 2017-10-10 09:29

Whoop whoop, vilka matcher! Så härligt att läsa, önskar att jag varit där! Nu blev det bröllop i helgen i stället men jag är sjukt sugen - snart ses vi i hallen :)

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google