Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Vinst och förlust

söndag 16 oktober 2016 22:11

HANDBOLL. Uppdaterad. Igår spelades två hemmamatcher i handboll i Gångsätrahallen. Lidingö SK:s damer, som spelar i Allsvenskan, förlorade ännu en match, medan herrarna vann sin fjärde match på raken. Damlagets Emma Jonsson rapporterar här först om damernas match och sedan Mia Kåberg Petersson om herrarnas.

LSK:s Isabella Bengtsson får en klapp (?) på kinden av motståndarnas Elin Ziegler men verkar inte så glad för det. Foto: Matthew TippleLSK:s Isabella Bengtsson får en klapp (?) på kinden av motståndarnas Elin Ziegler men verkar inte så glad för det. Foto: Matthew Tipple

Nu är serien igång och tre omgångar är spelade. Damerna har fått en väldigt tuff start på säsongen då vi mött Eskilstuna Guif, Kungälv och Önnered, vilka alla tre är starka lag. Önnered leder för närvarande serien och spelade förra säsongen i elitserien.

Resultaten från matcherna:
LSK - Eskilstuna Guif 12 - 29
Kungälvs HK - LSK 30 - 22
LSK - Önnered 20 - 34

Senaste matchen, som spelades igår, i Gångsätrahallen var mot Önnereds HK. Gästerna fick grepp om matchen tidigt och siffrorna skrevs 0-1, 1-4 och halvvägs i halvleken 4-9. I princip för varje mål LSK gjorde, så gjorde Önnered två. I halvtid stod det 7-16.

Trots det tuffa motståndet kämpade vi dock på och höll igång en bra anda nästan hela matchen. Vi visste att det skulle bli en svår uppgift och lät oss inte slås ner av sifforna på tavlan. Mot slutet tröt orken lite grann och Önnered var duktiga på att få oss att göra misstag som de sen snabbt utnyttjade i kontringar. Vi hann inte hem och våra målvakter hade emellanåt en väldigt otacksam uppgift.

Slutsiffrorna blev 20-34. Att vi släppte in så många mål bakåt berodde mest på vårt slarv framåt som gav Önnered enkla mål. Vårt uppstälda försvar fungerade bra och Önnered fick slita för att komma igenom.

Nästa vecka väntar RP IF på bortaplan i Linköping. RP har länge varit ett spöke för damerna men med det här nya lovande laget ska vi kunna bryta trenden.

Målskyttar för LSK: Jessica Rydberg 8(4), Emma Jonsson 3, Isabella Bengtsson 3, Hanna Elénius
2, Helena Stenqvist 2, Signe Wahlgren 2.

Publik i Gångsätrahallen: 152 personer.

Text: Emma Jonsson

Daniel Espling, nr 10, laddar. Foto: Matthew TippleDaniel Espling, nr 10, laddar. Foto: Matthew Tipple
Uppdaterad. Hemmaseger för herrarna

LSK:s handbollsherrar går som tåget just nu. Seger i hemmamatchen mot HF SIF med 33-26.
Tre gånger tog Skånela ledningen i början av matchen. Men sen var det roliga slut för deras del.

LSK tog ledningen med 4-3 genom Jacob Lundblad som gjorde en strålande match. Som vanligt ett bra försvar och Anders Boqvist i målet visar match efter match att han fortfarande är en väldigt bra målvakt. Junioren David Wallén styr spelet från sin mittnio-position och på vänsterkanten har laget två vindsnabba spelare i Patrik Petersson och Isak Petrén. I frånvaro av stabile Oscar Andersson gjorde junioren Rasmus Broman en helgjuten insats på linjen. I halvtid var matchen avgjord vid ställningen 19-9.

I andra halvlek tappade LSK skärpan lite, men ledningen var aldrig i fara. Eftersom Kungsängen förlorade i helgen så ligger båda lagen på samma poäng.

Främsta målskyttar: Jacob Lundblad 8 st – pris som matchens lirare, Rikard Petersson 6 st, Rasmus Broman 4 st och Isak Petrén 4 st.

På lördag 22 oktober är det hemmamatch igen. Motståndare är HK Ceres Norrtälje. Matchstart 13.00. Därefter spelar LSK:s B-flickor steg 1 i USM. 10 matcher spelas lördag-söndag.

Text: Mia Kåberg Petersson

Dela Vinst och förlust

Kommentera

Fler artiklar från Sport

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google