Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

Centern på Lidingö kräver vassare miljöpolitik i EU

måndag 12 maj 2014 07:34

Delar av Centerpartiets miljögrupp visar upp den nya klimatbroschyren. Fr.v. Kent Ivarsson, Rolf Hattenbach, Emilia Nyblom, Mona Ryberg Nordgren, Patrik Buddgård och Lilian Becker.

Delar av Centerpartiets miljögrupp visar upp den nya klimatbroschyren. Fr.v. Kent Ivarsson, Rolf Hattenbach, Emilia Nyblom, Mona Ryberg Nordgren, Patrik Buddgård och Lilian Becker.

Om knappt två veckor är det EU-val. Centerpartiet på Lidingö har inför valet bestämt sig för att satsa på en egen lokal klimatkampanj och därför tagit fram broschyren ”Klimatsmart Lidingö kräver vassare miljöpolitik inom EU!”. Man började dela ut broschyren i helgen.

– Vi vill fånga upp det lokala engagemanget för EU-valet och visa på konkreta miljöambitioner, där beslut i EU har stor betydelse för styrningen av våra möjligheter i Lidingö, säger Centerpartiets miljögrupp, som arbetat fram materialet.

Miljögruppen har pekat ut fyra viktiga områden:

  • Renare luft och högre ambition i klimatfrågan från Lidingö stad
  • Ekologisk och närproducerad mat i skola och omsorg i Lidingö stad
  • Rent vatten på och kring Lidingö
  • Ett Lidingö utan skadliga kemikalier

Centerpartiets vision är “att Lidingö ska bli Europas grönaste stad. Lidingö ska bli ett hållbart, klimatsmart samhälle med levande stadsdelar och användning av modern miljöteknik – en förebild för andra kommuner. Skogar och parker, strandområden och naturreservat ska vårdas på vår ö, som ligger i världens största innanhav, Östersjön”.

Tisdag den 20 maj kommer Centerpartiets första namn på valsedeln, Kent Johansson, till Lidingö.

Idag, måndag 12 maj, har elever i Hersby gymnasium arrangerat en EU-debatt i stadshusets sessionssal. Till debatten är representanter för alla partier som sitter i EU-parlamentet inbjudna. Debatten är endast öppen för Hersbyelever, men den kan följas på webb-TV från stadshuset, med start klockan 13.00. Länk till startsidan för webb-TV.

Dela Centern på Lidingö kräver vassare miljöpolitik i EU

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google