Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

"Dags för en resonabel politik"

fredag 12 september 2014 22:42

Det är med bestörtning som jag nu, efter att ha varit medlem i lidingömoderaterna sedan början av 60-talet konstaterar, att mitt parti inte förmår enas i en viktig fråga inför valet. Det gäller vem som skall bli den nye ordföranden i kommunstyrelsen. Partiet har tagit den unika ställningen att inte utse någon kandidat till den posten. Men det måste bli endera Anna Rheyneuclaudes Kihlman eller Hans Barje. Det är de två som står högst upp på valsedeln.

Det är som om vi moderater i riket gick till val på att ha två kandidater till statsministerposten, en helt absurd tanke och inte särskilt röstvinnande.
Vid moderatföreningens nomineringsmöte, som är ett av de viktigaste mötena under en mandatperiod röstade partiets egna medlemmar i Lidingö för att placera Hans på första plats. Det skedde med mycket stor majoritet. Anna placerades sedan på andra plats. Partimedlemmarnas uppfattning måste därmed solklart tolkas så, att Hans Barje borde bli den som efterträder Paul Lindquist som kommunstyrelsens ordförande.

Det finns dock en grupp inom moderaterna, som är helt oresonliga i sin uppfattning att det bör bli Anna, stick i stäv med medlemmarnas önskan. Det helt naturliga hade varit att Anna gratulerat Hans till segern och sedan stöttat honom. Allt annat är dåligt.

Den här oresonligheten bådar inte gott inför framtiden. Den är skadlig inom partiet och den är olämplig inför den nya mandatperioden. Det kommer att behövas ett stort mått av försonlighet och förmåga till samförstånd internt och gentemot andra partier för att politiken i Lidingö skall må bra.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman är sympatisk och social. Hans Barje är välutbildat, erfaren och besitter en stark vilja att uppnå samförstånd. Det kommer att betyda mycket för Lidingö. Ett problem som jag tidigare pekat på är att han står högst på listan. Många inser inte att man bör kryssa på den som står högst om man vill att vederbörande skall behålla den platsen.

Trots min stora oro ser jag de här problemen som temporära och kommer själv att rösta på moderaterna i kommunen, landstinget och riksdagen. Jag kommer att kryssa Barje!

Staffan Anderberg

Dela "Dags för en resonabel politik"

Kommentarer

Anna Bohrn 2014-09-12 23:01

Jag som inte förstår mig på politik, förklara då för mig? Kan jag inte kryssa i Anna R för att då kommer du med andra partikamrater inom m ha samarbetssvårigheter. Fattar inte, jag får väl kryssa i vilket namn jag vill på listan nr 1 eller 14 eller 9 om jag vill. Det kan väl inte påverka ert parti nämnvärt? Ni är ju folkvalda hela högen eller?

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google