Väder Lidingö

Lidingö tisdag 28 mars 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

"Fick 100 tkr för mycket utan att märka det"

torsdag 4 september 2014 16:48

Tidigare i våras avslöjade jag här på Lidingösidan i en debattartikel att Lidingös moderata kommunalråd Anna Rheyneuclaudes Kihlman under 7 månader uppbringat dubbla skattefinansierade löner från både kommunen och Riksdagen. Alla förstår att det är omöjligt att hinna med två heltidsjobb. Det uppstår också frågor kring var lojaliteten ligger i frågor där regionens bästa hamnar i konflikt med Lidingös bästa (exempelvis kring exploateringen av Centrum-Torsvik).

Anna vägrade konsekvent att erkänna att det fanns något olämpligt i ovanstående. Till slut blev trycket för hårt och hon betalade tillbaka kommunalrådslönerna.

Vad hon inte var särskilt tydlig med var att hon i samma stund som återbetalningen skedde, retroaktivt beviljades en annan ersättning från kommunen som uppgick till cirka 25 tkr per månad. Det finns dock ingen kritik att rikta mot Anna för att hon beviljades detta nya arvode.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman vet att hon har ögonen på sig gällande sina ersättningar. Både väljare och medier granskar hennes ersättningar. Trots det kan jag återigen avslöja att hon erhållit ersättningar hon inte varit berättigad till. Hon har erhållit ett arvode som varit nästan 100 tkr högre än vad som är korrekt. Detta under en tid då hon som sagt vet att hennes arvode är under väljarnas och mediernas granskning.

Anna Rheyneuclaudes Kihlman har varken upptäckt eller åtgärdat den felaktiga utbetalningen. Istället är det jag som upptäckt det genom eget grävande i frågan.

Vad blir då slutsatsen av detta? Jag tror inte att Anna medvetet tillförskansat sig arvode hon inte varit berättigad till. Någon kritik ska alltså inte riktas mot henne kring detta.

Men för en person som kandiderar till högsta politiska post på Lidingö ställer jag krav på att personen besitter en mycket hög grad av noggrannhet och ordningsförmåga. Att under rådande omständigheter erhålla ett arvode om nästan 100 tkr för mycket utan att märka det eller åtgärda det är slarvigt.

Jag har svårt att förlika mig med tanken på att denna person skulle vara högsta ansvarig för Lidingös ekonomi och utveckling.

Mikael Ekberg (mickeekberg@outlook.com)

Dela "Fick 100 tkr för mycket utan att märka det"

Kommentarer

Anders Bergman 2014-09-05 12:02

Isolerat så kanske detta avslöjande inte får stora journalistpriset. Men mot bakgrund av den tidigare händelsen (där Anna utan att blinka lyfte 7 dubbla månadslöner ända till någon kom på henne och inte ens då ansåg att det fanns någon problematik i saken) så är det inte utan att man funderar.

Är Anna girig? Är hon slarvig? Har hon dåligt omdöme?

Svårt att säga vilka av ovanstående som gäller. Men jag delar skribentens syn att den person som kandiderar till högsta politiska post på Lidingö inte får besitta ovanstående egenskaper.

Nu bor jag inte längre på Lidingö Men hade jag gjort det så hade jag varit mycket tveksam till Anna.

Bo Widerström 2014-09-04 23:26

Anna Rheyneuclaudes Kihlman har före sin politiska karriär, som skett med hjälp av Paul Lindquist, arbetat med förskoleverksamhet.

Anna borde nu inse att det är dax för henne att lämna politiken och återgå till förskolorna.

Att någon skulle vilja att Anna R Kihlman tar över ledningen för Moderaterna och Lidingö är ofattbart.

Hans Barje fick 86 % fler röster än Anna R Kihlman vid nomineringsmötet men trots detta arbetar nu Paul Lindquist, i strid med de Moderata medlemmarna, för att Anna R Kihlman skall ta över efter honom.

Mårten Dahlberg 2014-09-04 21:21

Fullständigt obegriplig text.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google