Väder Lidingö

Lidingö tisdag 28 mars 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

Hälften är hyresrätter

onsdag 20 augusti 2014 11:33

JM:s VD Johan Skoglund talar i samband med att bygget av 146 hyresrätter i Dalénum startade den 19 juni 2013. JM bygger på uppdrag av John Mattson Fastighets AB.

JM:s VD Johan Skoglund talar i samband med att bygget av 146 hyresrätter i Dalénum startade den 19 juni 2013. JM bygger på uppdrag av John Mattson Fastighets AB.

Mellan åren 2009 och 2013 byggdes 255 hyresrätter på Lidingö. Det var hälften av alla bostäder som byggdes på ön under samma tid. Det placerar Lidingö bland “topp tre” vad gäller hyresrättsbyggandet i Stockholms län, enligt en undersökning som SCB gjort och som publiceras idag. Endast Sigtuna (67 %) och Upplands-Väsby (54 %) ligger högre. I Danderyd och Salem byggdes inga hyresrätter mellan 2009 och 2013.

Det är Vänsterpartiet i Storstockholm som beställt undersökningen. Enligt sammanställningen var cirka 2/3 av alla bostäder som färdigställdes i länet bostadsrätter och villor/småhus. På Lidingö byggdes också under samma tid 150 bostadsrätter och 103 villor/småhus, totalt 508 bostäder.

– Vi ser siffrorna som ett tecken på att de inte vill bygga hyresrätter, de vill ha en rikare befolkning, säger Seluah Alsaati, ordförande i Vänsterpartiet Storstockholm.

I undersökningen ingår också siffror för hur många bostäder som behöver byggas kontra hur många som byggts. Det årliga bostadstillskottet på Lidingö är enligt RUFS (Regionala utvecklingsplanen för Stockholms län) 300 lägenheter per år mellan åren 2010 och 2030. Nyproduktionen på Lidingö var, i genomsnitt mellan åren 2009 till 2013, 34 %, alltså drygt 100 bostäder.

Dela Hälften är hyresrätter

Kommentarer

Jan Sjöberg, Lidingösidan 2014-08-22 15:29

Anledningen till att Johan Anderssons kommentar modererades var att den borttagna raden innehöll formuleringar om enskilda som passerat gränsen för vad som kan publiceras. Att Johan Andersson tror att bortplockandet av otidigheten innebär att Lidingösidan “assisterar vederbörande politiker med mörkläggningen” visar bara att moderering fortfarande är påkallat.

Johan Andersson 2014-08-22 15:03

Försöker igen eftersom mit föregående inlägg av någon uotgrundlig anledning har blivit modererad av Lidingösidan.

Den enda begripliga anledningen till att ett fåtal ledande moderatpolitiker på Lidingö driver exploateringslinjen är ett: de har ett tydligt incitement I kärriärsmöjligheter inom partiet utanför Lidingö som är välbetalda.Två: ledande moderater har ekonomiska intressen i form av tomter och fastigheter.

Bedrövligt av redaktionen att assistera vederbörande politiker med mörkläggningen av dessa. Man borde istället belysa detta med tanke på utvecklingen i Solna där likanande omständigheter rådde i samband med bygget av arenastaden och friends arena.

Som sagt det finns borlgiga alternative på Lidingö, alternativt kryssa bort de korrupta om du måste välja moderat!

Anders Wennberg 2014-08-21 21:03

255 dyra Hyresrätter byggdes alltså på Lidingö och förmedlades av Stockholms bostadskö. 540 billiga HR försvann när Kantarellen blev BRF. Paul hävdar att de vill bygga hyresrätter för ungdomarna, finns det någon som tror på Paul längre efter att han drar bluff efter bluff?

Johan Andersson 2014-08-21 06:43

Gott, då var det klargjort att Paul Lindquist och de andra tvivelaktiga överexploatörernas motiv att skapa bostäder för Lidingös unga är som väntat ytterligare en bluff. Uppenbarligen kommer bostäderna gå till de som står först i Stockholms bostadskö och ingen annan. Med tanke på priserna på de nya bostadsrätterna kan kunde knappast tjäna som en första bostad heller.

(Modererad av Lidingösidan.)

Det är mycket viktigt att man förstår att allianspolitiker på riksplanet inte kan jämföras med allianspolitikerna lokalt på Lidingö. De driver inte i närheten av samma politik. Det finns borgerliga alternativ på Lidingö som kommer göra ditt liv på Lidingö trivsammare över nästa mandatperiod.

Siv Malmgren vd John Mattson 2014-08-20 13:43

Hyresrätterna i Dalenum förmedlas både via Stockholms bostadsförmedling och via John Mattsons bostadskö. Välkommen att läsa mer om lägenheterna och hur förmedlingen går till på www.johnmattson.se

Nils Sandberg 2014-08-20 12:14

Hur fördelas hyresrätterna? Går de till Lidingöbor, eller är det Stockholms Stads bostadskö som fördelar dem?

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google