Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

KD: Öka respekten för skattebetalarnas pengar

lördag 16 augusti 2014 22:17

En månad före valet presenterar Kristdemokraterna på Lidingö sitt kommunpolitiska program. Enligt detta är partiets övergripande budskap att respekten för skattebetalarnas pengar måste öka.

– Vi har dragit slutsatsen att respekten för skattepengarna kommer vara nästa mandatperiods största utmaning. Vi måste få till en mer effektiv fastighetsförvaltning och Lidingöhems kapital måste komma lidingöborna till del, säger Carl-Johan Schiller, gruppledare för Kristdemokraterna i kommunfullmäktige, i ett pressmeddelande.

En av de viktigaste frågorna rör skolan.
– Idag läggs för stor del av skolpengen på hyror. Skolpengen ska stanna i klassrummet för att åstadkomma mindre grupper för de minsta barnen, högre lärarlöner och ett större fokus på bildning, säger Carl-Johan Schiller.

Kristdemokraterna vill även ha högre hemtjänstpeng, utvecklat anhörigstöd och en ny simbassäng samt multisporthall i Gångsätra.

Dessutom vill Kristdemokraterna bevara Lidingö som en grön ö med småskalig bebyggelse.
– Vi vill inte skapa en för tät och stadslik bebyggelse på Lidingö. Vid Torsviks torg vill vi däcka över mellan broarna för att få bort bullret. Under nästa valperiod måste arbetet med att förbättra våra lokala centra som Näset, Rudboda och Skärsätra komma igång, för hela ön ska leva, skriver Carl-Johan Schiller.

Dela KD: Öka respekten för skattebetalarnas pengar

Kommentarer

Gunilla Dyfverman, Pia Signell, Lidingöpartiet 2014-08-21 22:15

Ingen har väl undgått valaffischerna med Ida Drougge som kandiderar till både kommunfullmäktige och till riksdag för Moderaterna. Hennes budskap: “minskat slöseri med skatten”. Vi tycker att det är positivt och starkt gjort av Ida att gå ut och kritisera den styrande alliansen. Moderaterna har på ett eller annat sätt styrt Lidingö i över 100 år och måste rimligtvis vara de som är ansvariga för det slöseri som absolut måste minskas. Vi i Lidingöpartiet håller med till 100%. Försäljningen av fastigheten Kantarellen, dyra trätrottoarer eller ett samråd för 35 miljoner som diskuterats på Lidingösidan är bara några exempel. Att slöseriet måste minskas är helt klart. Det finns så mänga bättre sätt att använda skattebetalarnas pengar på.

Carl-Johan Schiller 2014-08-21 13:38

Hej Lars!

Om det var så att försäljningen av Kantarellen inte var en bra affär och indirekt har kostat skattebetalarna på Lidingö massa pengar är det ett bra exempel på något vi vill ändra.

Efter valet tillsattes två nya kommunalråd, inte tre som du påstår. Det skedde även andra förändringar som tex att gruppledararvodet för de partier med kommunalråd drogs in. Man kan alltid diskutera vad som är en skälig nivå för ett kommunalrådsarvode men att alla partier som ingår i majoriteten måste kunna vara med i beslutsprocesserna. Det är ett arbete som sker på dagtid och då måste man helt enkelt finnas på plats under arbetstid. I nuläget, och under våren har jag varit gruppledare för KD Lidingö. Att utföra det arbetet som jag nu gör för en person med ett vanligt arbete är inte möjligt. För mig fungerar det då jag har en mycket flexibel anställning hos Kristdemokratiska ungdomsförbundet fram till och med valet. Men alla Lidingöbor som vill, ska kunna vara med och ställa upp i politiken och för att leda ett parti i majoriteten är det en förutsättning att finnas på plats.

Centrum/Torsvik har stötts och blötts under lång tid. Som du Lars vet, har KD hela tiden verkat i majoriteten för att banta de olika förslagen. Jag är mycket glad över att vi nu har landat i ett förslag som är väldigt likt det som KD hela tiden drivit och som även ligger nära det som ni i oppositionen förespråkar. Jag är också glad över att vi har kunnat presentera en ekonomi med goda marginaler för att inte riskera att skicka notan för tex överdäckningen i Torsvik (som Lidingöpartiet också vill genomföra, dock utan att ha presenterat sin ekonomiska kalkyl) till skattebetalarna på Lidingö. De personer som ska leda Lidingö måste ges verktygen för det arbetet.

Avslutningsvis vill Kristdemokraterna självklart ha en möjlighet att ta ansvar för Lidingö och driva igenom vår politik. Att som du gör kalla det att “sitta vid maktens köttgrytor” är både osakligt och ohederligt när vi under mandatperioden stenhårt har drivit de värden som du säger dig företräda i stadsbygnadsfrågorna, räddat Lidingö Hospice, säkrat Lidingös populära servicehus och genomfört mycket mer.

Carl-Johan Schiller
Gruppledare, KD Lidingö

Björn Tarras-Wahberg 2014-08-20 16:50

JU FLER BYGGNADER SOM PLANERAS – JU FLER KOMMUNALRÅD som ENGAGERAS DESTO VÄRRE DRABBAS LIDINGÖS SKATTEBETALARE.

Jag instämmer till fullo i Lars Ericssons och Lidingöpartiets slutsatser!

Lidingö har redan idag alltför många partier som vill samma sak.

Nämligen att bygga ut och förtäta Lidingö kraftigt!

Björn Tarras-Wahlberg
F.d. VD i Skattebetalarnas Förening
Ordförande
Partipolitikskt Oberoende Aktionsgruppen
Rädda Lidingö – Bevara Trädgårdsstaden

Lars H Ericsson, ordförande i Lidingöpartiet 2014-08-19 02:12

Bäste Carl-Johan Schiller!

OM Kristdemokraterna vill hushålla med Lidingöbornas pengar, varför stödde ni då en för skattebetalarna ekonomiskt sett urusel utförsäljning av fastigheten Kantarellen i Gångsätra? Se angränsande artikel här på Lidingösidan.

OM Kristdemokraterna vill hushålla med Lidingöbornas pengar, varför stödde ni då tillsättningen av tre nya kommunalrådsposter efter förra valet?

OM Kristdemokraterna vill bevara Lidingö som en grön ö med småskalig bebyggelse, varför stödde ni då den nya Översiktsplanen som planerar för 8.000-11.000 nya invånare fast Lidingö redan idag är länets 4:e mest tätbefolkade kommun bland 26 kommuner?

OM Kristdemokraterna vill bevara Lidingö som en grön ö med småskalig bebyggelse, varför stödde ni då Moderaternas, Folkpartiets och Socialdemokraternas förslag om uppförande av drygt 45 nya byggnader i Centrum/Torsvik?

Svaret är sannolikt att Kristdemokraterna vill sitta vid maktens köttgrytor, kosta Lidingöborna vad det kosta vill.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google