Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

"Lidingö Hospice har räddats"

torsdag 11 september 2014 17:58

Lidingö Hospice Vänner har idag fått reda på att Praktikertjänst våren 2015 tar över driften från Lidingö stad. Det nuvarande avtalet mellan Förenade Care, landstinget och staden löper ut i april 2015.

Tack vare idogt arbete i mer än tio år från den ideella föreningen Lidingö Hospice Vänners sida har vi äntligen nått vårt mål. Lidingö Hospice är räddat undan nedläggningshotet! Tack vare samarbete med politiker från Lp och C har vi kunnat påverka politikerna i Stöd- och omsorgsnämnden. Ljuset i tunneln skymtas. Den politiska majoriteten, M och Fp, har tidvis direkt motarbetat vår strävan att återupprätta Lidingö Hospice.

Vi är mycket glada över att verksamheten övergår i kompetenta händer där god erfarenhet av palliativ vård redan finns. Vår dröm är att alla lidingöbor som behöver palliativ slutenvård ska få lika god vård och omsorg som några av våra anhöriga fick i början av 2000-talet.

Tack för allt stöd och uppmuntran från mer än 800 medlemmar under alla dessa år.

Eva Wieslander
Ordförande för Lidingö Hospice Vänner

Dela "Lidingö Hospice har räddats"

Kommentarer

lillebil stuart,lidingöpartieten 2014-09-13 11:31

Bästa Paul Lindquist.
Att glida på sanningen som du gör är det som föder politikerförakt. Det var du och dit parti som av ekonomiska skäl ville lägga ner Hospice. Fem minuter innan kommunfullmäktiges sammanträde drog ditt parti tillbaka yrkandet, detta efter att ha sett den massiva uppställningen av uppretade Lidingöbor på åhörarläktaren och oppositionens samarbete. Därmed var saken inte ur världen, utan nu vidtogs en mängd knep för att avveckla Hospice. Jag ska inte gå in på alla detaljer, men vill påminna om en del. Ni hade två modiga Moderater i nämnden som vågade gå emot sitt parti i denna fråga. De blev så illa behandlade att de avgick inte bara från nämnden utan även ifrån Moderatpartiet där de varit med i ett 20-tal år(om inte mer). Man skickade hem Stadsdirektören till deras hem för att övertala dem att rätta in sig i leden. Tack och lov utan framgång. Nästa steg var att under sittande sammanträde skicka in Stadsdirektören som hotade att avsätta hela nämnden om vi inte kunde enas!!!!Sedan följde en oändlig räcka av olika knep för att ödelägga verksamheten. Vi fick kämpa hela vägen tillsammans med Hospice vänner, och till sist fick vi en modig ordförande från KD - Jessica Sjöstedt - som tillsammans med nämnden arbetade för att få till avtalet vi nu har fått. Att då som Paul Lindquist slå sig för bröstet är beklämmande och skapar ännu mer misstro mot Moderaterna. Var ärliga och raka i er politik.

Lillebil Stuart, Gruppledare Lidingöpartiet

Paul Lindquist 2014-09-11 23:33

Nåja, vi kanske ska ha en korrekt historieskrivning.

2005 föreslog äldre- och handikappnämnden under ledning av dåvarande ordförande, Karin Roslund att Lidingö Hospice skulle läggas ner. Det förslaget stoppade den moderata gruppen på mitt initiativ innan beslutet skulle tas i fullmäktige.

Alltsedan dess har moderaterna tillsammans med folkpartiet och kristdemokraterna arbetat för att vidmakthålla Lidingö Hospice trots de utmaningar vi har mött bl a i form av lagstiftning som begränsar en kommuns möjlighet att bedriva avancerad palliativ vård och det återkommande krypskytte vi har utsatts för av Eva Wieslander.

Jessica Sjöstedt har gjort ett fantastiskt jobb med Lidingö Hospice under sina år som ordförande och var också initialt delaktig i de förhandlingar som nu lett till denna överenskommelse, innan hon avgick från sitt uppdrag. Dessa förhandlingar kom för övrigt till stånd genom att jag tog kontakt med Praktikertjänst och bjöd in dem till en diskussion.

Jag förstår att det är svårt för Eva Wieslander att erkänna, men det var faktiskt den politiska majoriteten som tillsammans med vår otroligt duktiga förvaltningsledning som nu har räddat hospice medan Lidingöpartiet och Centerpartiet har suttit på åskådarläktaren.

Lars H Ericsson, Lidingöpartiet 2014-09-11 18:08

Mycket glädjande nyheter!

Lidingö Hospice vänner har gjort en fantastisk insats! Detta visar att medborgarengagemang lönar sig!

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google