Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

M: S-förslaget ett hugg i ryggen mot Lidingö

måndag 28 april 2014 13:32

– Socialdemokraternas förslag är ett hugg i ryggen mot Lidingö. Med kirurgisk precision skär det rakt ner i förskolan, skolan och äldreomsorgen. Det kommer bli kännbara nedskärningar som drabbar våra äldre och våra barn, säger kommunstyrelsens ordförande i Lidingö stad, Paul Lindquist (M) i ett pressmeddelande.

– Jag kan inte ta ansvar för en socialdemokratisk bostadspolitik som rycker undan resurser från förskolan som motsvarar 93 förskollärare, säger Lindquist, som vill att Socialdemokraterna på Lidingö redovisar för lidingöborna hur detta påverkar de kommunala kärnverksamheterna.

Det var igår som Magdalena Andersson presenterade Socialdemokraternas nya bostadspolitik. Genom att ta 900 miljoner kronor från endast tolv kommuner i riket vill Andersson subventionera byggandet av nya hyresrätter. För Lidingös del skulle det handla om cirka 43 miljoner kronor årligen i ökade kostnader, visar beräkningar från Finansdepartementet. Det är resurser som ska tas ur den löpande driften av de kommunala kärnuppgifterna som förskola, skola och äldreomsorg.

Dela M: S-förslaget ett hugg i ryggen mot Lidingö

Kommentarer

Johan Andersson 2014-04-29 10:50

NIMBY!

Henrik Åkermark 2014-04-28 22:05

Typiskt (S), populistiskt förslag som betalas av någon annan.
Bra Paul, att tydliggöra konsekvenserna med detta befängda förslag.
Ett rent publifrieri från (s). Självklart tror man att det går hem i bygderna om någon annan, dvs Storstockholm får betala.
Men vem behöver hyreslägenheter i utflyttningskommuner där problemet istället är tomma lägenheter som ingen vill ha?
Den goda Magdalena och hennes kamrater har nog skjutit sig i foten den här gången också.
Viktigt i varje fall att vi inte sviker (M) i spetsen för alliansen vid valet i höst. Bara på så sätt kan vi stoppa de här dumheterna.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google