Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

M:s svar om tystnaden

tisdag 9 september 2014 15:44

Ola Kjellberg frågade i ett inlägg igår varför Moderaterna på Lidingö är så tysta. Kess Simmasgård svarar:

Dina frågor som du ställde i somras i Lidingö Tidning besvarades också i Lidingö Tidning, men jag kan på nytt tydliggöra några av våra ståndpunkter.

Med “lidingömässigt” syftar vi på hur Lidingös fysiska miljö utvecklas, det har inget med människor att göra. Det handlar om att vi ställer stora krav på arkitektur och vill bevara den småstadskaraktär som präglar Lidingö liksom den variation i bebyggelsen som gör Lidingö mer heterogent än de flesta förortskommuner i Stockholmsregionen. Här finns alltifrån villor och radhusområden till lägenheter från miljonprogramseran och vi har ungefär lika många hyresrätter som bostadsrätter och egnahem. Denna smältdegel av balanserad olikhet är vad vi kallar lidingömässigt.

Vi Moderater bejakar olikhet också när det gäller människor, lidingöborna har olika inkomst, familjesituation och social bakgrund. Här finns svenskfödda och här finns invandrare. Så är det och så vill vi ha det även i framtiden.

När vi sen utvecklar Lidingö så gör vi det för Lidingös och Lidingöbornas bästa, men vi har också ett gemensamt ansvar för regionens utveckling. Det handlar inte alls om vad Sten Nordin vill, utan om att våra barn ska kunna få en bostad, liksom att vi också måste bidra till den tillväxt vi lidingöbor själva har så stor glädje av. Det vore orimligt att begära att alla andra kommuner i regionen ska bidra till tillväxten, men inte vi på Lidingö.

Avslutningsvis, våra förtroendevalda – oavsett om de representerar oss i kommunen, landstinget eller riksdagen – är just representanter för Moderaterna och Lidingö. De arbetar för sin hembygds bästa. Man är Lidingös representant i riksdagen, inte exempelvis riksdagens representant på Lidingö. Att Moderaterna på Lidingö den senaste mandatperioden haft en (och under några månader två) riksdagsledamöter ser vi därför som en stor förmån. Det ger oss möjlighet att påverka rikspolitiken i en för Lidingö positiv riktning. Erfarenheten från riksdagen är också värdefull i det fortsatta lokala politiska arbetet.

Kess Simmasgård
Ordförande för Moderaterna på Lidingö

Dela M:s svar om tystnaden

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google