Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

"Musik för hälsa och utveckling"

tisdag 26 augusti 2014 11:29

Att vi alla mår bättre av idrott är väl känt. Men även musiken har denna kraft att påverka hur vi mår och utvecklas. Åtskilliga studier visar att spela instrument, sjunga i kör eller spela teater har positiv effekt på hjärnans utveckling.

Har ni någon gång upplevt Musikskolans konserter eller någon föreställning på Sagateatern? I så fall vet ni hur glad man blir när man ser alla dessa barn koncentrerat visa upp sina färdigheter som de jobbat med. Det gör att jag känner stor tacksamhet för att Musikskolan, Sagateatern och alla dess eldsjälar finns.

Som nybliven politiker tycker jag däremot att det är tråkigt när kommunen lägger ner så mycket kraft och energi på att driva igenom ökade handelsytor i centrum men ganska lite på att stimulera kulturaktiviteter. Visst ska centrum utvecklas, men att vi får ett mini-Åhléns är inte viktigt för mig.

Jag önskar att vi gjorde mer skäl för epitetet ”Hälsans Ö” och då även med hälsa för själen. Lidingöpartiet vill öka antalet platser till Musikskolan och att Sagateatern ska få fortsatt stöd. Många hävdar att det är just tack vare Musikskolan i landets olika kommuner som Sverige idag är världens tredje största musikexportör; och ingen har väl missat att svenska skådepelare nu är ovanligt heta på den internationella marknaden. Att satsa på Musikskolan och på Sagateatern är väl investerade pengar som ger återkastning inte bara i form av ökad hälsa och välbefinnande, utan också i ”reda” pengar som kommer Sverige och Lidingö stad tillgodo i form av både arbetstillfällen och skatteunderlag.

Personligen skulle jag även önska att man hittade nya former för att möjliggöra för ungdomar att undervisa de yngre nybörjarna i de populäraste instrumenten, där det ibland saknas lärare. Detta skulle kunna jämföras med fotbollen, där man utnyttjar ungdomar som domare i matcher och som hjälptränare för de yngre barnen.

Tack igen alla underbara musik- och teatersjälar för det ni gör för våra barn och ungdomar.

Pia Signell
Lidingöpartiet

Dela "Musik för hälsa och utveckling"

Kommentarer

Carl-Johan Schiller 2014-08-30 22:08

Hej! I fredagens Lidingö tidning svarade jag och Hans Barje på insändaren.

Carl-Johan Schiller (KD)
Vice ordförande, kultur- och fritidsnämnden

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google