Väder Lidingö

Lidingö måndag 15 april 2024 v. 16

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

Protester mot för tidig valaffischering

lördag 16 augusti 2014 23:04

Centerpartiet satte upp denna affisch på Torsvikssvängen under lördagskvällen, före den överenskomna tidpunkten. Foto: Carl-Johan Schiller

Centerpartiet satte upp denna affisch på Torsvikssvängen under lördagskvällen, före den överenskomna tidpunkten. Foto: Carl-Johan Schiller

Vid midnatt mellan lördag och söndag får de politiska partierna på Lidingö, enligt överenskommelse, börja sätta upp sina valaffischer runt ön. Men redan vid 20.30-tiden i kväll hade Centerpartiet börjat sätta upp affischer på Torsvikssvängen. Både kristdemokrater och moderater uppmärksammade vad som hänt. Centerpartiets ordförande Christer Mohlin blev kontaktad av Moderaternas ordförande Kess Simmasgård och Mohlin stoppade uppsättningen.
– Överenskommelser ska följas, säger Christer Mohlin, och jag beklagar det som hänt.

Dela Protester mot för tidig valaffischering

Kommentarer

Anders Wennberg 2014-08-19 22:40

Paul Twittar:

Hur kan C göra anspråk på att få styra kommunen när man inte ens kan följa ett enkelt polistillstånd?

Ja Paul, du har rätt att inte C kan inte följa polistillståndet för valaffischerna. Men inte Moderaterna heller. Och du har ju tydligt visat att du inte kan styra ön på ett balanserat sätt. Så kanske har du därmed visat att din tes är rätt?

Anders Wennberg 2014-08-19 22:16

Jag hittade polisreglerna för affischer, och efter att läst dem kan man lugnt konstatera att en majoritet av affischerna för M, S, C och FP tydligt bryter mot reglerna.

Det komiska är dock att Anna R K och Paul Lindquist var snabba att Twittra ut att C brutit mot reglerna. Ja Paul och Anna, ni har rätt, C bryter mot reglerna i stor skala. Men det gör ni också, och ert Twittrande visar total brist på självinsikt. En tragikomisk men tydligt bild av vad ni är för några ledare…

Jan Sjöberg, Lidingösidan 2014-08-18 23:34

Mårten Dahlberg frågar om Lidingösidan uppmuntrar att man i kommentarerna endast tangerar det som artikeln handlar om. Nej, men jag tror att läsarna kan dra sina egna slutsatser. Att inte hålla sig helt till ämnet studsar ofta tillbaka på skribenten.

Mårten Dahlberg 2014-08-18 23:15

Vilken märklig debatt! Det krävs polistillstånd för att sätta upp affischer. Det polisbeslutet måste ju kunna tas fram, sedan kan vi begrava den märkliga debatten om vilka ställen som är bra eller inte.

Björn Tarras Wahlbergs inlägg är ju dock än märkligare, han behandlar överhuvudtaget inte valaffischeringen, utan utnyttjar endast kommentars-fältet som en reklamplats. Är detta något som Lidingösidan uppmuntrar?

När det gäller valaffischeringen och Centerns tjuvstart så är det en repris på förra valet (2010) då de också började affischera ca 10 timmar tidigare än alla andra partier. Då hade vi ett gemensamt polistillstånd för affischering som började gälla 00:00 söndagen den 22 augusti, men redan vid 16-tiden hade Centern satt upp affischer runt om på Lidingö.

Centern är ett parti som utmärkt sig för att inte bry sig om spelregler och sånt, så vem är förvånad?

Anders Wennberg 2014-08-18 21:34

Håller med Anja, löjlig debatt om vilket klockslag affischerna kom upp!

Allvarligare däremot att de nästan tapetserat vägnätet, vägkorsningar, sitter på samma platser som vägskyltar osv. Värst är Anna RK’s personvalsskyltar, de sitter väldigt ofta i vägkorsningar – frestas folk att läsa hennes budskap ökar krockrisken. Överhuvudtaget har M flest skyltar på traffikmässigt olämpliga platser, men det beror nog på att de har flest skyltar. Procentuellt känns S värst, de sätter nästan bara sina skyltar på stoplar med trafikmärken!

C och FP känns mindre trafikfarliga. Dock kan man undra om deras metod att slå hål i gräsmattor är OK eller ej.

Finns det regler? Tar partierna ansvar för trafikolyckor pga olämpligt placerade skyltar?

Anders

Björn Tarras-Wahberg 2014-08-17 21:18

Majoriteten M-FP-KD-S vill kraftigt förtäta Lidingö.

För att bygga 1.000 nya bostäder i Centrum/Torsvik måste stora grönområden tas i anspråk. Detta är Lidingöborna helt okunniga om.

Därför är det bra att de partier som är emot förstörelsen av Lidingö visar var de nya byggnaderna är tänkta att byggas – dvs om majoriteten vinner valet.

Egentligen borde M-FP-KD sätta upp egna skyltar för att visa var de vill bygga.

Exempelvis grönområdet bakom Järnet, grönområdet på Torsvikssvängen, grönområdet bakom Stadshuset och på båda sidor om Stadshuset. Dessutom en mur av ett 10-tal nya byggnader längs Lejonvägen. För att endast nämna några exempel.

Lidingö kommer att förfulas och den gröna ön bli ett minne blott kring Centrum och Torsvik.

Välkommen till vår partiutfrågning om dessa viktiga frågor torsdagen 4 sept. 18.30 i Ansgarskyrkan.

Kom och säg din mening, det kommer att bli mycket folk!

Björn Tarras-Wahlberg
Ordförande
Partipolitiskt Oberoende Aktionsgruppen
Rädda Lidingö – Bevara Trädgårdsstaden

Anja Henriksson 2014-08-17 09:00

När skall våra politiker sluta leka sandlåda? Finns det inte viktigare saker att lägga energi på än när man sätter upp några plakat?

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google