Väder Lidingö

Lidingö tisdag 21 mars 2023 v. 12

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

Rundabordssamtal med PRO Lidingö

tisdag 22 april 2014 11:49

Under tre dagar i april var politiker på ön inbjudna till PRO Lidingö för rundabordssamtal. Mötena ägde rum på Kennys restaurang i stadshuset och samtalen kretsade kring behov som rör just äldre på Lidingö.

Viktiga frågor var boendet och vad som framöver ska hända med bland annat servicehuset Tor. Hemtjänst, matleveranser och matlagning och att äta i trevligt sällskap diskuterades också.
Hur man kan öka tillgängligheten till Lidingös natur för äldre med rörelsehinder, var även det en viktig punkt, liksom den viktiga och svåra frågan om biståndsbedömning. Och, hur ser framtiden ut när de stora 40-taliskullarna blir omsorgsbehövande?

– Det goda samtalet får sällan plats i den politiska vardagen. Vi behöver träffas mycket oftare för att få ett samspel mellan oss äldre och dem som fattar besluten, säger Käte Diederichsen, som tidigare var aktiv politiker på ön och nyligen lämnande ordförandeposten för PRO Lidingö. Vi hoppas att partierna bjuder in till paneldebatter under valrörelsen.

Politikerna som deltog var, från MP: Arvid Molin och Thomas Bengtsson, C: Kent Ivarsson, S: Ann-Christin Tauberman, M: Anette Heïlbrunn Saxby och Anna Rheyneuclaudes Kihlman, FP: Suzanne Liljegren, LP: Lillebil Stuart.

Dela Rundabordssamtal med PRO Lidingö

Kommentarer

Käte Diederichsen 2014-04-24 22:21

Bäste läsare av berättelsen om Rundabordssamtalen mellan PRO och förtroendevalda i Lidingö .
Jag lämnade endast ordförandeskapet för S-kvinnorna på Lidingö och har alldeles nyligen blivit omvald till ordförande för PRO Lidingö för de följande 2 åren. Senast idag kunde jag lämna en rapport om framtidsgrupper och andra aktiviteter på vårt medlemsmöte i Larsbergsgården och hoppas få fullfölja mitt engagemang med samma glädje tills det är dags för nya beslut !
Vänliga hälsningar
Käte Diederichsen ordf PRO Lidingö

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google