Väder Lidingö

Lidingö tisdag 28 mars 2023 v. 13

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

Samla MVC, BVC och Öppna förskolan

torsdag 4 september 2014 09:19

Den Öppna förskolan på Lidingö är väldigt uppskattad och vi är många föräldrar som gärna går dit med våra barn. Där kan barnen få leka, träffa andra barn och vara med på sångstund samtidigt som mamma eller pappa kan få prata med andra föräldrar, byta erfarenheter och dricka en kopp kaffe.

På Öppna förskolan finns också två duktiga pedagoger som håller i verksamheten. Det är en värdefull pedagogisk och social mötesplats för barn som är hemma med en förälder och ibland en räddning när barnet klättrar på väggarna hemma.

Idag ligger mödravårdscentralen (MVC) och barnavårdscentralen (BVC) i gamla sjukhusets lokaler i Högsätra och Öppna förskolan i Larsbergs skola. Det gör att det inte blir någon naturlig koppling mellan verksamheterna. I flera andra kommuner har man samlat stödet till barn och familjer, det vill vi också göra!

Det finns goda erfarenheter av att lägga verksamheter som stöttar föräldrar och barn tillsammans för bättre samarbete. Då blir steget naturligare för föräldrarna och självklart blir det också lättare logistiskt att kombinera besök på BVC och Öppna förskolan. Något som kan vara nog så viktigt vet den som försökt ta sig någonstans med ett litet barn. Delar av gamla Lidingö sjukhus står nu tomt och en utredning är på gång om hur lokalerna ska användas. Vi tycker att Öppna förskolan bör finnas tillsammans med MVC och BVC!

Amelie Tarschys Ingre (FP) ordförande Socialnämnden
Torsten Engevik (FP) ordförande Utbildningsnämnden

Dela Samla MVC, BVC och Öppna förskolan

Kommentarer

Amelie Tarschys Ingre (fp) 2014-09-04 12:44

Tack Linn! För ca tre år sedan öppnade den Öppna förskolan som finns idag med öppet varje dag och med en egen fin lokal. Innan dess var Öppna förskolan på Lidingö endast öppen några timmar i veckan och höll bl a till i en gymnastiksal. Folkpartiet var drivande för att Öppna förskolan skulle få mer resurser och satsa på bättre öppethållandetider och det är jättebra.

I slutet av våren och början av hösten har jag varit en hel del med min dotter på Öppna förskolan och då pratat med föräldrar och personal bl a om verksamheten och vad som skulle kunna förbättras. Efter dessa samtal och efter att ha sökt mer information om andra kommuners erfarenheter tror jag att det skulle vara en bra idé att samla MVC, BVC och Öppna förskolan. Det skulle leda till att ännu fler föräldrar gick dit och fick uppleva den fina verksamheten.

Linn Jansson 2014-09-04 11:09

Intressant och bra tanke.

På vilket sätt har ni nyttjat mandatperioden ni haft på er i maktställning att förverkliga detta?

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google