Väder Lidingö

Lidingö fredag 29 september 2023 v. 39

Senaste kommentaren - Se fler

Val 2014

"Tystnaden hos Lidingömoderaterna"

måndag 8 september 2014 16:06

Tystnaden hos Lidingömoderaterna är påtaglig, trots att det är val denna vecka. Är moderaterna numera det tysta partiet på Lidingö? I somras skrev jag ett öppet brev (22 juli) med relevanta frågor från lidingöborna om de dubbla lönerna och hur Lidingö verkligen styrs och var lojaliteten ligger när man låter sig hänföras av partiarbete i Riksdagen.

Nya Moderaterna säger att de tar ansvar, här tar de uppenbarligen inte ansvar när det gäller att besvara frågor relevanta för Lidingös framtid. Finns det NÅGON i Moderaterna som kan besvara frågorna? Hallå Moderaterna på Lidingö?

Men fler frågor har utkristalliserat sig: När är man lidingömässig enligt Moderaterna? Får personer som inte är “lidingömässiga” bo på Lidingö eftersom de är en “belastning” för kommunen? Gäller det såväl barn som sjuka, arbetslösa, invandrare, äldre, socialbidragstagare? Det var Filippa Reinfeldts pressekreterare Gustaf Stenlund som lyfte frågan i somras om “lidingömässigheten”. Det kanske Lidingömoderaterna kan svara på? Vilka ska egentligen få bo på Lidingö enligt Moderaterna? Vilka kommuninvånare är önskvärda i kommunen?

Varför går man Sten Nordins ärenden i Lidingö vad gäller omdiskuterade frågan om nybyggande, särskilt Centrum/Torsvik? Är det för att göra Moderaterna nöjda centralt eller för Lidingös bästa? Eller beror tystnaden på att Moderaterna på Lidingö helt enkelt instämmer i min kritik? Jag lyfter återigen några grundläggande politiska frågor på Lidingö och hoppas att det “tysta partiet” Moderaterna vill delta i dialog med sina kommuninvånare som folkvalda och slutar med den moderata partitaktiken att “hålla tyst” när kritik framställs tills valet blåst över, så vad svarar Nya Moderaterna? Eller krävs det pressekreterare igen att svara på frågorna?

Ola Kjellberg

Dela "Tystnaden hos Lidingömoderaterna"

Kommentarer

Anders Wennberg 2014-09-11 10:45

Hej Rickard,

Jag tror Anna har lyssnat på din kommentar. Efter drygt 30 rikspolitiska tweets på raken, så kom igår:

“Fick idag prata politik, demokrati och val i Högsätra skola! Underbart roligt och kloka barn. De är framtiden!”

Bra Anna att det finns ett lite intresse för Lidingö också, inte bara intresse för rikspolitiken som lockar dig! Och jag håller med dig, barnen är framtiden :-)

Rickard Jansson 2014-09-08 21:53

Ola, jag kan berätta för dig varför du inte får några svar.

Gå in på Anna Rheyneuclaudes Kihlmans twitterkonto så förstår du ( https://twitter.com/AnnaRKihlman ).

Där fullkomligt smattrar hon ut politiska uttalanden. I princip allt handlar dock om nationella politiska frågor. Oftast innehåller inläggen en medhårsstrykning till någon moderat minister. Politiska uttalanden kring Lidingöspecifika frågor lyser precis som här med sin frånvaro.

Anna verkar helt enkelt inte speciellt intresserad av Lidingöpolitiken.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2014

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google