Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Flytta inte Mötesplats Centrum och Biblioteket till Stadshuset/Pyramiden

lördag 25 augusti 2018 00:02

Artikeln bygger på den information som delas ut på ön och som via dörrknackning och brevlådor lämnats till alla pensionärer på Tors, Frimurarens och Breviks seniorboenden. Samtliga har vid mottagandet av infobladet visat ett stort leende, stöttat hela budskapet och önskat oss alla lycka till med att stoppa det vansinniga beslutet om flytt av två viktiga aktivitetscentra.

Vi, pensionärer på ön, demonstrerar med plakat i centrum fram till valet. Foto: TorianernaVi, pensionärer på ön, demonstrerar med plakat i centrum fram till valet. Foto: Torianerna

Dessutom har under våren drygt hundra seniorer från hela ön skrivit under detta budskap och skickat till kommunen.

Tre partier, Moderaterna, Kristdemokraterna, Lidingöpartiet, ligger bakom denna plan om flytt till Pyramiden/Stadshuset,
• som ej förankrats och som är helt vansinnig
• som förstör småstadsmiljön och flyttar viktiga aktivitetsområden till det kraftigt tomma Kontorshuset/Pyramiden (Stadshuset)
• som skapar Ohälsans Ö
• som konkurrerar med företag, organisationer och privatinsatser på ön!

Rösta alltså EJ på Moderaterna, Kristdemokraterna, Lidingöpartiet i kommunalvalet.

Detta är den information som delas ut:
Mötesplats Centrum & Biblioteket till PYRAMIDEN (Stadshuset)
EGET BESLUT – EJ FÖRANKRAT HOS ÖNS ÄLDRE
Moderaterna, Kristdemokraterna och Lidingöpartiet har INTE diskuterat detta med Lidingös åldringar/pensionärer – 20 % av Lidingös befolkning - under planeringsfasen.

Den nye Moderatledaren med dåligt ledarskap meddelade oss att ”Vi kan inte ändra beslutet!” Ett meddelande som han skyddade sig bakom. Lidingöpartiets ledare leker oprofessionellt med de ekonomiska siffrorna för flytt eller inte flytt, och Kristdemokraternas ledare vill skapa två Mötesplatser cirka 250 m från varandra.

Enligt väl underrättad källa har M, KD och LP inte diskuterat ärendet med pensionärsorganisationerna. MEN det gjorde man när beslutet var fattat. Då diskuterade man hur många blommor det borde vara i fönstren och att välja röd eller blå färg på tapeterna i Pyramiden! Om dom tre partierna anför något annat, så är det en LÖGN! Vi vet!

Man förstör småstadsmiljön och flyttar viktiga aktivitetsområden till det kraftigt tomma Kontorshuset/Pyramiden (Stadshuset)

Moderaterna, Kristdemokraterna, Lidingöpartiet fördärvar småstadsmiljön. Genom att föra upp Mötesplatsen och Biblioteket till Pyramiden förlorar Lidingö sin småstadsatmosfär. Båda verksamheterna har idag tillräckliga lokaler, väl inarbetade av användare och de anställda. Allt i en bra miljö nära affärer, restauranger mm. Man kan umgås och träffas. Kontorshuset borde i stället rustas som ett kontorshotell för företag med erbjudande till småföretagare i Stockholm att etablera sig. Det enda rätta, för då får kommunen ökade skatteinkomster och sysselsättning i stället för orimliga kostnader i planerad flyttkarusell, av väl fungerande verksamheter.

OHÄLSANS Ö
Väldigt många av pensionärerna i Tor och från de andra pensionärsboendena kommer inte att orka gå i backarna upp till Pyramiden. De, som kommer från andra delar av ön, åker med lokalbussen, som stannar framför Mötesplats Centrum, går in och deltar i olika aktiviteter. Därefter går man och handlar med kort gångväg tillbaka till bussen utanför Mötesplatsen.

Om man flyttar Mötesplatsen till Pyramiden kommer dessa pensionärer vara tvungna att släpa sina påsar tillsammans med käppar, rullatorn, dramaten etc. upp för backarna.

Beslutet om att flytta är grädde på moset avseende de tre partiernas hantering av de äldre på ön. Man lade ner Lidingöhem och skapade fastighetsbolag i stället med ordern att höja hyrorna med 40 %. Politikerna har ingen aning om hur många hyresgäster som satt och grät av rädsla. Var är de tre partiernas omsorg och positiva handlingsplan för en femtedel av öns befolkning? Man har skapat OHÄLSANS Ö!

Pensionärerna från hela ön trivs verkligen på Mötesplats Centrum. I onsdag var det kräftfest för pensionärer från Tor, Frimuraren, Brevik.

Följande snapssång, skriven av Ingvar Mattsson, framfördes:

Botten upp för Torianers rätt
Skål min granne kära
För Mötesplatsen man berett
Mer kan vi ej begära
M, Li, KD blommat slut
Makten kommer torka ut
Drick till Pyramiden står på lut
Skål min granne kära!

Mel: Fredmans epistel nr 48

OBS! Pyramiden är det rätta namnet på Stadshuset, faraonerna (de styrande politikerna) sitter i toppen och pekar ner på undersåtarna, som man ska ha upp till huset för att bli kliade på ryggen!

Här har ni orsaken till att EJ rösta på de styrande partierna (M, LP, KD) i kommunalvalet!

Ingvar Mattsson
(Åkte över Lidingöbron första gången 1937 och bott på Kyttinge i fyra årtionden och i centrum i drygt tio år. Har över åren jobbat med samtliga kommuner i landet och upplevt denna form av vanstyre förut!)

Nils Gullman
Ordförande för Torianerna

Dela Flytta inte Mötesplats Centrum och Biblioteket till Stadshuset/Pyramiden

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google