Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

L: Alla behöver ett första jobb

torsdag 30 augusti 2018 18:51

Hur många Lidingöbor i arbetsför ålder arbetar fortfarande på sitt första jobb? Hur många har gått vidare, utvecklats och fått erfarenheter och arbetar idag med något helt annat? Idag är det alldeles för svårt att komma in på svensk arbetsmarknad, inte minst för ungdomar och nyanlända.

Alltför många står idag utanför den svenska arbetsmarknaden. Egen försörjning är vägen till ett självständigt liv och utan arbete är det svårt att få tag i en bostad, särskilt här på Lidingö. Därför vill Liberalerna göra det enklare för fler att få sitt första jobb. Vi vill ge fler människor möjligheten att jobba och växa, få erfarenhet och kontakter med arbetslivet. Och för nyanlända lära sig språket, för det går ofta bäst på en arbetsplats.

Inträdesjobb ska göra det billigare och enklare att anställa. Lönen är högre än vad 2,1 miljoner svenskar över 19 år i Sverige lever på idag. Så lyfts personer ur bidragsberoende till ett första jobb så att individen kan forma sitt eget liv.

Tyskland har redan enklare regler för småföretag kring jobb. Hade vi samma system i Sverige skulle 100 000 fler ha jobb. Hur väl vi lyckas integrera människor är viktigt både för individerna och för hela Sveriges framtid.

Morgan Olofsson (L), riksdagskandidat och styrelseledamot Liberala företagare
Amelie Tarschys Ingre (L), riksdagskandidat och oppositionsråd

Dela L: Alla behöver ett första jobb

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google