Väder Lidingö

Lidingö söndag 23 januari 2022 v. 03

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Leva livet hela livet

lördag 25 augusti 2018 15:19

Liberalernas grand old lady och riksdagsledamot besökte i veckan Lidingö och talade på temat ”Leva livet hela livet”. Inbjudan till mötet hade skett genom flygblad, riktade till äldre, utdelade i centrum och på äldreboenden/serviceboende som Tor och Björnbo. Barbro Westerholm är med sina 85 år riksdagens äldsta ledamot och nu kandiderar hon för ytterligare en mandatperiod.

Barbro Westerholm talade i bibliotekets hörsal. Foto: LiberalernaBarbro Westerholm talade i bibliotekets hörsal. Foto: Liberalerna
Barbro Westerholm konstaterade vid sitt besök att vi i dag har över två miljoner personer i vårt land som är över 65 år. Men det är bara sju procent av dessa som behöver större insatser av samhället. Övriga klarar sig mestadels själva.

Hon pekade också på att samhället i dag har en mycket fördomsfull syn på äldre, inte minst när det gäller arbetslivet. Liberalerna vill att rätten att få stanna i arbetslivet ska höjas från dagens 67 till 71 års ålder. Samtidigt måste arbetsmiljön förbättras så att fler äldre orkar fortsatta sitt arbete.

– För oss är det självklart att den som är äldre och vill fortsätta förvärvsarbeta ska få göra det, menade Barbro Westerholm.

Boendefrågan kom också upp under kvällen.
– För många äldre är hemmet inte den borg som man vill att det ska vara utan snarare ett fängelse, sade hon.

Barbro Westerholm talade sig varm för fler senior- och trygghetsboenden och var mycket positiv till att Liberalerna på Lidingö kämpar för att det ska byggas ett nytt seniorboende, ”Freja”, i nära anslutning till centrum.

Andra ämnen som berördes under kvällen var bättre ersättningssystem inom tandvården, valfriheten inom hemtjänst och äldreboenden, äldres rätt till utevistelser och djur, katter, exempelvis i äldreomsorgen.

Text: Lena Hallerby, Liberalerna

Dela Leva livet hela livet

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google