Väder Lidingö

Lidingö onsdag 4 augusti 2021 v. 31

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

329 lidingöbor har fått bidrag till sina elcyklar

fredag 24 augusti 2018 18:17

PER BOLUND (MP) PÅ BESÖK. Igår fick Lidingö besök av finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund (MP) som i Lidingö centrum under en halvtimme träffade partikamrater och talade med lidingöbor om elcykling. Färska siffror visar att just många lidingöbor ansökt om att få ta del av regeringens subventioner som delas ut till dem som köpt elcyklar under året. Lidingö är faktiskt näst bästa kommun i länet, endast slagen av Danderyd.

Per Bolund i Lidingö centrum igår, på Miljöpartiets elcykel. Övriga på bilden Patrik Sandström, Sofia Hallström och Anna Odén från Miljöpartiet på Lidingö. Foto: MiljöpartietPer Bolund i Lidingö centrum igår, på Miljöpartiets elcykel. Övriga på bilden Patrik Sandström, Sofia Hallström och Anna Odén från Miljöpartiet på Lidingö. Foto: Miljöpartiet

Sammanlagt har 1 638 000 kronor hittills betalats ut till 329 personer på ön. Medelutbetalningen ligger på cirka 5 000 kronor. De som fått bidragen har en medelålder på 50,7 år. 62 procent är män, 38 procent kvinnor.

När Lidingösidan talade med Per Bolund tyckte han att det var väldigt roligt att lidingöborna tagit el-cyklingen till sitt hjärta och har sett de möjligheter som erbjuds.
- Det kan kanske vara långt att cykla till Stockholm från delar av Lidingö men med en el-cykel blir det lättare och miljövänligare än med bil. Det är viktigt att kommunerna bygger ut cykelvägarna, fast på Lidingö verkar det finnas ett bra vägnät för cyklar.

Varför tror du att just lidingöborna väljer att gå över till el-cykel i så hög grad.
- Det finns en önskan på ön att röra på sig. Samtidigt har säkert sommarens rekordtorka fått fler att börja oroa sig för klimatet, vilket betytt att man börjat tänka på cykling när man behöver förflytta sig.

Men tillverkning av batterier liksom återvinning kräver ju en hel del resurser?
- Vad gäller batterierna till cyklarna så har tillverkarna ett producentansvar. Tekniken förbättras fortlöpande för att bättre kunna ta tillvara de värdefulla mineralerna i förbrukade batterier och Sverige är ett föredöme genom att vi har ett bra återvinningssystem, sa Per Bolund.

Dela 329 lidingöbor har fått bidrag till sina elcyklar

Kommentarer

Patrik Sandström 2018-08-25 17:06

Syftet är att fler tar cykeln istället för bilen, där de inte skulle ta vanlig cykel. T ex handla i närheten, till jobbet eller andra aktiviteter. Med elcykel blir det lättare.

Självklart uppmanar MP ingen att skrota en fungerande cykel. Då är det bättre att sälja den vidare till någon som behöver den.

Patrik Sandström
Grupplerare Miljöpartiet Lidingö

Patrik Björklund 2018-08-24 22:52

Är det någon som kan förklara hur det förbättrar miljön, genom att slänga sin vanliga cykel och istället skaffa sig en elcykel? Bra jobbat MP!

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google