Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Majoritetens sa ja men oppositionen nej till 25 m

tisdag 14 augusti 2018 11:35

SIMHALLEN. Uppdaterad. Vid gårdagens kommunstyrelsemöte diskuterades simhallsfrågan och efter en dryg timmes diskussion beslöt den politiska majoriteten att gå vidare med förslaget att bygga en 25 meter lång simhall. Mot detta reserverade sig företrädarna för Centerpartiet, Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet. De fyra skriver att "Vi vill ha en attraktiv simhall som lockar många besökare och fungerar för föreningslivet."

Frågan kommer upp på nästa kommunfullmäktigemöte, som hålls den 24 september, och då avser de fyra partierna att rösta för en s.k. minoritetsåterremiss. Ärendet tas då åter upp på oktobermötet med det nya fullmäktige som väljarna utsett i det allmänna valet den 9 september. Därmed har lidingöborna möjlighet att direkt påverka förutsättningarna för simhallen.

I ett gemensamt pressmeddelande från de fyra partierna säger de att simhallsfrågan har varit aktuell under hela den passerade mandatperioden och att oppositionen hela tiden begärt att få se underlaget till beräkningarna. "Men när ärendet äntligen kom upp, efter fyra års väntan, hade underlaget så stora brister att vi yrkade på återremiss".

Pressmeddelandet från Patrik Buddgård (C), Daniel Larson (S), Amelie Tarschys Ingre (L) och Patrik Sandström (MP) fortsätter:
”Vi vill se ett mer framåtsyftande och attraktivt förslag som skapar en mötesplats för idrottsglädje och rörelse under hela simhallens livslängd på 50 år. Det underlag vi såg idag har inte varit lyhört mot simhallsrådets expertis och kunskap, saknar analys av vattenverksamheternas utvecklingspotential och tar inte ansvar för ekonomin. Det saknas en analys av hur årskostnaden förändras med olika innehåll i simhallen, liksom underlag om investeringskostnad för markarbete, inklusive eventuell sanering av den gamla industrimarken och grundförstärkning, arkitektonisk utformning och inredning.

Sammantaget är konsultrapporten och underlaget tyvärr så ofullständigt att det inte är ansvarsfullt att med detta som underlag fatta beslut om mer än en kvarts miljard av lidingöbornas skattepengar.”

Uppdaterad. Sverigedemokraterna, som inte är representerade i kommunstyrelsen, meddelar genom gruppledaren Iréne Borgenvik, att de också reserverar sig mot majoritetens beslut att gå vidare med en 25-metersbassäng.

Dela Majoritetens sa ja men oppositionen nej till 25 m

Kommentarer

Johan Andersson 2018-08-14 16:47

Per,
Huruvida Johan talar för flertalet eller inte är oväsentligt. Det som är väsentligt är hur moderaterna medvetet säger och lovar en sak och sedan gör något annat.
Vad är de rädda för? Att medborgarna ska bli nöjda? Att hälsans ö ska bli mer än ord?
Nej, låt nu ord och vackra löften bli verklighet. Gör om och gör rätt.
Ta fram en solid kravspec tillsammans med de grupper som utlovats och låt sedan marknadskrafterna visa vad som är möjligt.
Dessutom kan man enkelt skapa utrymme genom att skala bort det kommunalt gym som någon av någon okänd anledning fått med...

Per Lilja 2018-08-14 15:06

Johan Persson. Du har ingen aning om vad merparten av alla Lidingöbor tycker i frågan. Du för definitivt inte min talan. Vill du rösta på S, MP, C eller L så får du göra det. Lycka till med det.

Johan Persson 2018-08-14 13:50

Bra att denna fråga fortsätter att utredas innan beslut, och att Lidingöborna nu har beslutet i egna händer med ett val innan beslut. Gillar skarpt hur Daniel Källenfors syns på massa affischer med budskapet " Nytt lyhört ledarskap för Lidingö" och sedan försöker köra över merparten av alla Lidingöbor i simhallsfrågan, som är illa förberett och total avskanad av lyhördhet från de arbetsgrupper utanför statshuset som engagerar sig i frågan.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google