Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

Mötesplatsen Centrum, TOR

tisdag 21 augusti 2018 09:36

Undertecknad kommer här att skriva ner tankar och funderingar över det som kommunen har "bestämt" skall ske med vår kära mötesplats på Tor.

Att jag markerar ordet bestämt har att göra med att det inte finns något bestämt därför att inget protokoll över detta bestämda finns. I alla fall kan inget hittas.

Oavsett om det finns något bestämt så har vi, boende på Tor, inte blivit informerade om att denna mötesplats skulle flyttas. Det har kommit smygande efterhand att så skulle ske.

Den första information som kom oss till del skedde i mars månad med ett möte här på Tor. Tyvärr var jag (undertecknad) inte närvarande så jag har inget att säga som kan styrkas men jag har hört av andra att det gick ganska hett till. Dessutom var en ganska nyanställd kvinna från kommunen med och fick stå till svars för något ilskna åhörare. Fegt tycker jag!

I april kom ett nytt informationsmöte av kommunen, som var lagt så att vi skulle "se framåt". Ritningar visades över det som kommunen anser skall vara vår nya Mötesplats. Kan bara konstatera att vi följde inte dessa riktlinjer. Vi var nog ganska obstinata. Men mötet slutade med att vi skulle få vara med och bestämma färger i de nya lokalerna. Är det så vi äldre personer klassas? Tycker det verkar som att vi ses som förskolebarn. Det finns ett uttryck som säger att man går i barndom när man blir tillräckligt gammal men där är vi inte. Vi kan fortfarande vara med på banan och tycka till!

Jag har följt debatten på Lidingösidan och flera debattörer har sagt sin mening, vilket är bra och jag hoppas att ni fortsätter med det. Vi har även haft besök av SVT lokalnyheter, som gjort en artikel av detta. Vi har stort stöd av Centerpartiet med Tor von Sydow i spetsen. Vi upplevde även att (KD) med Carl Johan Schiller och Bo Brismar stod på vår sida, enligt ett inlägg från mars månad, men detta togs mer eller mindre tillbaks enligt insändare i juni av Bergman (M), Sköld (LP) och Brismar (KD).

Så fick vi ett glädjebesked i juli, via Lidingö Mitt i att:
Staden backar om mötesplats och att mötesplats centrum blir kvar på Tor. Men . . . .

. . . . skall hela vår Mötesplats Tor finnas kvar? Jag tvivlar, därför att jag har svårt att förstå logiken i det hela att kommunen satsar pengar på två likvärdiga mötesplatser. Om så är: får vi behålla vår personal som är så omtyckta och ordnar så mycket för oss?

Nu har sommaren och semestrar för våra beslutsfattare i stort sett tagit slut och det skulle vara intressant att få hit hela styrkan som "bestämt" att mötesplatsen Tor skall flyttas, om den nu skall det. De skall få förklara hur de har tänkt att det skall bli - för vi är många som undrar över detta.

2018-08-20
Sickan Nymahn
Boende på Tor

Dela Mötesplatsen Centrum, TOR

Kommentarer

Karin Wallgren 2018-08-21 09:56

Jag har också fått höra motstridiga budskap om Mötesplats Centrum på Friggavägen sedan i våras. TOR ska vara kvar säger en, bara för att senare får jag höra av någon annan att hela Mötesplats Centrum ska flyttas. Vi är många som inte bor på något äldreboende men som likväl besöker Mötesplats Centrum TOR regelbundet. Vad ska vi väljare tro?

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google