Väder Lidingö

Lidingö söndag 14 juli 2024 v. 28

Senaste kommentaren - Se fler

MP: Knyt ihop Lidingö med Stockholm

fredag 7 september 2018 16:16

I måndags invigdes förlängningen av Spårväg City från Kungsträdgården till T-centralen. Under nästa mandatperiod vill Miljöpartiet i Stockholms läns landsting och på Lidingö, koppla ihop Spårväg City med Lidingöbanan – och dra den vidare till Lidingö centrum och i en aveny till Larsberg. Tomas Eriksson, MP:s gruppledare i Stockholms läns landsting, anser att spårväg från Lidingö centrum till T-centralen skulle skapa nya möjligheter för lidingöborna att pendla till stan.

Miljöpartiets vision är skapa en ny regional stadskärna genom att knyta ihop Norra Djurgårdstaden och södra ön med Lidingöbanan och Spårväg City. Lidingö centrum skulle bli den nya kollektivtrafikpunkten och Södra Kungsvägen en aveny med bostäder, affärer och lokaler för företag. Sovstaden är inte Miljöpartiets framtidsvision. Lidingö har en enorm potential att utvecklas som en integrerar del av Stockholm. Samtidigt kan man behålla och värna öns gröna värden.

Vi anser att en ihopkoppling med Spårväg City och Lidingöbanan skulle vara en naturlig lösning för att kollektivtrafikförsörja Lidingö och Norra Djurgårdsstaden. Idag reser endast nio procent kollektivt inom Lidingö. Resandet med bil till och från Lidingö har ökat med minst 14 procent sedan Norra länken öppnades. Kopplar man ihop spårsystemet och skapar tätare trafik med fler och större vagnar är vi övertygade om att fler kommer att välja att åka kollektivt från Lidingö.

Genom att sälja och bygga bostäder på den mark som frigörs vid en omdragning kan Lidingöbanans nya sträckning finansieras. Om det ska bli verklighet måste landstinget och Stockholm stad först komma överens om förlängningen av Spårväg City till Ropsten. Miljöpartiet vill att samtal mellan Lidingö och landstinget ska komma igång direkt efter valet.

Patrik Sandström, gruppledare för MP Lidingö
Sofia Hallström, gruppledare för MP Lidingö

Dela MP: Knyt ihop Lidingö med Stockholm

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google