Väder Lidingö

Lidingö onsdag 4 augusti 2021 v. 31

Senaste kommentaren - Se fler

Britt Elisabeth Broström 21 mar 13:23 om Åsa Regnér till FN

Omfattande vandalisering av Miljöpartiets affischer

måndag 20 augusti 2018 22:19

– Det är odemokratiska krafter som härjar på ön. Ett val ska handla om idèer och förslag. Vi känner oss oroliga för vad som kan hända om vi råkar på dessa personer när vi är ute och sätter upp våra nya affischer, säger Miljöpartiets gruppledare Patrik Sandström.

Foto: Miljöpartiet LidingöFoto: Miljöpartiet Lidingö Foto: Miljöpartiet LidingöFoto: Miljöpartiet Lidingö

Alla partiets valaffischer är bortagna i Torsvik, i centrum norr om Bussgatan, Baggeby, Bodal, vid gamla Lidingöbron och en stor del av Larsberg, över 100 stycken. Även fyra av fem stora banderoller, 10x1 m, är nedrivna och sönderskurna med kniv. Polisen är kontaktad och händelserna ska polisanmälas. Partiet vädjar nu om hjälp från allmänheten att tipsa polisen om de ser något.

– Vi ser det som en politisk vandaliseringskampanj riktad mot Miljöpartiet för att minska partiets möjligheter i valet. Alla andra partiers affischer hänger kvar och när vi sätter upp nya affischer och banderoller tas de bort igen och förstörs natten efter, säger Patrik Sandström.

Foto: Miljöpartiet LidingöFoto: Miljöpartiet Lidingö

Dela Omfattande vandalisering av Miljöpartiets affischer

Kommentarer

Pia Wieck (LP) 2018-08-22 12:46

Aron Franzen, Trist på alla sätt och vis. Har dock svårt att förstå att just valaffischer etc. ska behöva bli utpekade som en av de största miljöbovarna. Många uppskattar valaffischerna för att de påminner om oss att vi lever i en demokrati och är fria att utrycka våra åsikter. I många länder kämpar folk för sitt liv för att kunna göra en så för oss självklar sak som att kunna sätta upp en affisch med valfritt budskap. Om folk bara låter bli att förstöra affischer och speciellt banderoller, så skulle flera av dem kunna återanvändas i nästa val.

Aron Franzen 2018-08-21 04:52

Trist, vilket parti det än gäller. MEN är det verkligen det rätta sättet för partier att marknadsföra sig? Det är väl bara av tradition som hela landet blir nedskräpat med dessa alster. Otidsenligt och miljöförstörande på alla sätt.
Låt både partiernas marknadsföring och ge möjlighet till röstning digitalt för de som vill.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google