Väder Lidingö

Lidingö onsdag 21 februari 2024 v. 08

Senaste kommentaren - Se fler

SD: Viktigt med förbud mot slöja, burka, niqab i förskolor och grundskolor

måndag 3 september 2018 18:56

På Lidingös förskolor och grundskolor ska råda total jämlikhet mellan könen. Ingen flicka ska tvingas avstå från att leka med en kompis oavsett kön, på grund av att föräldrarnas religion förbjuder det. Ingen flicka ska behöva avstå från gymnastik eller simundervisning med dusch innan, därför att föräldrarnas religion förbjuder det. Inget barn i grundskolan ska avstå från den obligatoriska undervisningen i religionskunskap eller sexualkunskap, för att religionen eller föräldrarnas tyckande förbjuder det.

För oss Sverigedemokrater är det ofattbart att partier som påstår att de är feminister, vill tillåta diskriminerande plagg eller diskriminerande särbehandlingar för speciellt flickor. Det måste vara en självklarhet att alla flickor får veta sitt eget värde och att de har lika stora rättigheter som pojkar och män. Detta måste implementeras i tidig ålder, annars får vi aldrig bukt med detta problem.

Att se småflickor i heltäckande burka eller niqab är fruktansvärt. Aldrig att de får känna vinden i håret eller solen smeka huden. Att aldrig få simma utan tunga kläder. Vi måste vara eniga i detta för att skydda och hjälpa småflickor som kommer till vårt land från kulturer som kräver att de täcker sig redan i tidig ålder för att inte locka till sig mäns blickar. Män som tittar med sexuella avsikter på småflickor måste ju betraktas som pedofiler och inget annat. Om män blir så frestade av att se lite hud eller ta en kvinna i hand, är det ju männen det är fel på, inte kvinnorna, så flytta på dessa män.

Iréne Borgenvik, gruppledare för Sverigedemokraterna Lidingö

Dela SD: Viktigt med förbud mot slöja, burka, niqab i förskolor och grundskolor

Kommentarer

Pia Wieck (LP) 2018-09-04 04:22

Jag var på en debatt nyligen som hölls i Lidingö bibliotek. I panelen fanns representanter från V:s, S:s, C:s, KD:s, M:s kvinnoförbund. Centern stack ut genom att tydligt INTE vilja förbjuda burka, vilket upprörde Vänsterns Amineh Kakabaveh till den grad att det osade om henne. Hon menade att C inte var värdiga att kalla sig feminister och upplyste för oss andra att just burka dessutom inte har något med grundläggande Islam att göra - utan är ett påfund av Talibanerna. Jag fick uppfattningen om att alla förutom Centern även ville förbjuda slöja på barn. Amineh förklarade dessutom att slöja inte var något frivilligt, även om många inte vill ta av sig den om de får frågan. Hon förklarade varför eftersom hon själv befunnit sig där som yngre. Livrädd för att ta av sig slöjan då hennes familj, imamen, lärarna sagt att för varje hårstrå en man ser, sjunker du ytterligare några meter djupare ner i helvetet.

Det smärtade mig i somras att se små flickor och även kvinnor gå i värmen i lager av tyg, eskorterade av sina pappor eller män, iklädda shorts och linne. Är det så vi bygger ett samhälle med lika rättigheter för män och kvinnor? Hur förklarar vi för våra barn att Sverige inte gör skillnad på flickor och pojkar? Hur förklarar vi för våra barn att vi inte gör skillnad på människor och människor, när vi uppenbarligen anser att vissa svenska flickor inte ska få njuta den frihet som andra svenska flickor får. Lidingöpartiet har tagit ställning i frågan och anser inte att barn ska ha slöja. Vi anser inte heller att man ska få gå med täckt ansikte ute i samhället, oavsett om det rör sig om en mask, burka eller niqab.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google