Väder Lidingö

Lidingö tisdag 5 december 2023 v. 49

Senaste kommentaren - Se fler

"Sluta prata skit om SD"

fredag 7 september 2018 22:31

Lidingö är en fin kommun med bra skött ekonomi och en bra balans mellan bostäder och grönområden. Kommunfullmäktige har många svåra och mindre svåra beslut att fatta, men nyckelorden för bra beslut är ändå balans mellan vilja och ekonomi, demokrati och respekt. Därför gör det mig extra ont att en del partiföreträdare är mer intresserade att kasta skit på andra partier, än att företräda sitt eget parti. Då menar jag inte politiska åsikter, det har man all rätt att debattera, men kränkningar, förtal och tillmälen hör inte hemma i debatten. De allra flesta i Lidingö KF är mycket trevliga och förstår vad demokrati innebär, det är synd att några få inte gör det.

Nu vädjar jag till samtliga partier i Lidingös fullmäktige att sluta försöka svärta ner en del andra. Visst, det finns och har funnits en del knäppgökar och idioter i partierna och det gäller nog hos samtliga partier. Men det ska ju inte seriösa partimedlemmar behöva stå till svars för. Förhoppningsvis gör alla partier som SD och utesluter eller fråntar stollarna kandidaturerna. Ni som kastar skit på andra partier offentligt är riktiga kålsupare. Agerar ni som besserwissrar får ni heller inte ha några misstag inom ert parti eller hos några partimedlemmar, var medvetna om detta. Sen är det tyvärr så att många medier väljer att fokusera på SD och skriver väldigt sparsamt om andra partiers stolpskott. Självklart blir jag som Sverigedemokrat fruktansvärt besviken och ledsen när det uppdagas att någon medlem betett sig illa, men varken Jimmie Åkesson, jag, eller majoriteten av våra medlemmar ska behöva bespottas för det.

Nej, nu slutar vi upp med detta larv och låter Lidingö bli ett föredöme även i KF. Jag förstår att dagens ungdom är vana vid ”bra tv” med smutskastning och intriger, men politik ska skötas i form av diskussioner, kompromisser och med en majoritet som flest röster. Svenska folket är till största delen fullt kapabel att ta reda på vad partierna verkligen tycker inom politiska frågor och lägga sin röst på det parti de anser motsvarar deras önskemål och krav bäst. Valkampanjer i all ära och visst kan man propagera för att de ska rösta på ”vårt” parti, men gränsen går när man nästan hånar folk att inte rösta på ett visst parti.

SD har väldigt många väljare som har sina rötter i andra länder. Vi får ständigt höra från dem ”varför släpper Sverige in de mördare som vi flydde ifrån?” Vi Sverigedemokrater förstår deras rädslor och frågor och lyssnar på dem när de beskriver hur de upplever Sverige. Trots detta finns det fortfarande andra partiföreträdare som kallar oss rasister. Vet ni vad en rasist är? Vi Sverigedemokrater har åstadkommit mycket bra i riksdagen och jag är stolt över de allra flesta av mina partikamrater.

Jag ser fram emot en bra höst med trevlig och respektfull stämning i Lidingö KF.

Iréne Borgenvik
Gruppledare SD Lidingö

Dela "Sluta prata skit om SD"

Kommentarer

Birgitta Olsen 2018-09-09 08:55

Kasta skit på andra partier i valtider är väl något som ingår. Redan på sjuttiotalet när jag lyssnade på Olof Palmes debattinlägg så framförde han hellre kritik mot borgarna än att framföra sossarnas politik. Gällande dagens SD så håller jag med om att man inte bör kasta skit på SD, här räcker argumenten med sakupplysning mer än väl.
Jag tror på att Moderaterna är det parti som är bäst lämpat att leda landet och allra bäst vore om Alliansen fick egen majoritet.

Per Lilja 2018-09-08 17:06

SD är på många sätt omoget att styra. På andra sätt en frisk fläkt i ett annars unket PK-rum.

Jag tror inte att SD behövs lokalt på Lidingö, men jag respekterar att andra invånare har en annan åsikt. Övriga partier, media, lokala fåntrattar.. har svårt att förstå enkla demokratiska principer så en del friktion blir det säkert. Jag föreslår att du skaffar en journal och bokför tråkiga och onödiga händelser.

Finns ingen anledning att klanka på SD. Man ska klanka på M, S, L, C, KD för att de inte är intresserade av att ta ansvar för och representera hela Sverige. SD har liksom fötts ur etablerade partiers arrogans. Ingen arrogans, inget SD...

Anders Lundborg 2018-09-08 09:38

Irene B//

Du företräder ett rasistiskt, fascistiskt parti som ser Ungerns politiska system som ett föredöme. Ett parti som går Putins ärenden. Ett parti där mängder av lokala företrädare är nazister.
Står du inte för dessa åsikter borde du byta parti.

Paul matell 2018-09-08 08:29

Rubriken till trots måste jag hänvisa till "faktakollen".
Läs Odenbergs sågning av SD som säkerhetsrisk:
https://www.svd.se/odenberg-sd-ar-en-sakerhetsrisk

Jag har lämnat lokalpolitiken tack vare att de etablerade lokalpartierna tar ansvar för demokratiska värderingar och att valdeltagandet är bland det högsta i Sveriges lokalval. Låt inte din röst ändra på saken. EU, Sverige och Lidingö behöver inte fler säkerhetsrisker!

Men för säkerhets skull rösta på söndag!

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google