Väder Lidingö

Lidingö torsdag 23 maj 2024 v. 21

Senaste kommentaren - Se fler

V: Om främlingsfientliga stängs ute är vi öppna för samtal med (M)

söndag 23 september 2018 00:01

ETT FÅTAL GEMENSAMMA PUNKTER. Moderaterna, Lidingöpartiet och Kristdemokraterna tappade sin majoritet i kommunalvalet på Lidingö för två veckor sedan. I media har öppnade man för samtal med andra partier, bland annat Vänsterpartiet.

- Jag har fört samtal med Moderaterna och vi har ett fåtal gemensamma beröringspunkter där det kan gå att komma överens, säger Jonas Lundgren, nyvald kommunfullmäktigeledamot för Vänsterpartiet och förstanamn på partiets lista till kommunfullmäktige, i ett pressmeddelande.

Men V vill bara föra konstruktiva samtal i de få frågor där man är överens med en framtida majoritet.
- Vi kommer inte föra samtal med en majoritet som innehåller eller tar aktivt stöd av främlingsfientliga, säger Jonas Lundgren.

Och Olaf Koort, även han nyvald kommunfullmäktigeledamot för Vänsterpartiet, lägger till:
- Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti och vi har ett ansvar mot våra väljare att inte ge någon parlamentarisk legitimitet till främlingsfientliga krafter.

Dela V: Om främlingsfientliga stängs ute är vi öppna för samtal med (M)

Kommentarer

Heinz Fridman 2018-09-27 11:36

Vi som lyckades fly DDR låter oss inte smörjas av socialistens vackra ord, ty där var rätt fel och fel rätt. Nåde den som misstyckte.

Iréne Borgenvik Sverigedemokraterna Lidingö 2018-09-25 10:52

Ett främlingsfientligt parti är ett parti som tvingar "främlingar" att möta de mördare de flydde ifrån när de lämnade sitt hemland. I landet dit de flydde, möts de av att kända islamister som har värvarmöten till IS, bjuds in till riksdagen. Föreningar med kopplingar till terrorism får höga bidrag från staten. Ett främlingsfientligt parti nominerar och väljer in personer med samröre till terrorister och terrorrörelser, kvinnomisshandlare m.m. Tre kända fokmördare, nu dömda till livstid i Sverige, som gjort sig skyldiga till mord genom att klubba ihjäl, hugga ihjäl, skjuta ihjäl, tusentals män och kvinnor, med en avsikt, att utplåna en folkgrupp, välkomnades i Sverige att öppet promenera omkring i vårt land i många år och beviljades svenskt medborgarskap. Ett främlingsfientligt parti är också ett parti som tycker att det är en välgärning att ta emot folk utan att ha något skydd att erbjuda. Ett främlingsvänligt parti tycker att de som söker skydd ska få skydd, att det finns resurser att erbjuda i så stor omfattning som möjligt, dvs att så många människor som möjligt får hjälp. Ett främlingsvänligt parti ser också att man inte skrämmer folkgrupper med osanna påståenden. Ett främlingsvänligt parti ser folk som individer och inte som främlingar och att alla som har kommit till Sverige utifrån världen får bejaka sin härkomst och inte måste tränga undan den för att det skulle vara "finare" att vara svensk. Att bli en del i det svenska samhället kan alla som vill bli, utan att fråntas rätten till sin härkomst. Låt dem också själva bestämma om de vill bli kallade svenskar, vi ska inte bestämma det åt dem.

Margaretha Hellman 2018-09-24 13:18

Demokrati är att fritt samtala med vem man vill och att fritt låta bli att samtala med den man inte vill.
Partiet heter V och inte Vpk.
Att sedan i samma inlägg nämna SD politikers hus.... är ett riktigt lågvattenmärke ( i andanom att det skulle vara vänsterattack, om det inte var avsikten varför då nämna det)
Att kalla V som värsta sortens kommunister är mer än ett lågvattenmärke, otroligt fånigt.
Kom nu inte att påstå att jag är V-partist för jag har röstat borgerligt hela tiden.

Olaf Koort (V) 2018-09-23 16:31

Javisst är Vänsterpartiet ett extremt parti. Vi är såpass extrema att vi vill ha bostäder åt alla, ett högkostnadsskydd i tandvården och andra totalt extrema saker. Vi är till och med så extrema att vi inte ens vill döma människor utifrån deras ursprung. Visst är det hemskt?

Per Lilja 2018-09-23 11:21

Hela poängen med demokrati är att man samtalar med varandra. Det är inte särskilt förvånande att just VPK är ett parti som vill exkludera vissa samtal - det ligger liksom i partiets demokratifattiga DNA. VPK vill fortfarande avskaffa äganderätten dvs det som är ditt idag ska imorgon tillhöra någon annan. Jonas Sjöstedt satt själv i tv-studio innan valet och försvarade detta.

Koort struntar såklart högaktningsfullt i rasism. Rasism för vänsterextremister är bara det nya sättet att bedriva egen maktkamp - för sin egen skull. Historien om det elaka kapitalet fungerar inte längre och då är det rasismen som ska in och eldas på. Det totalitära tänkande känns dock igen - är du inte med så är du emot. Är du emot så ska du mobbas och frysas ut. Samtalslöst, kompromisslöst och demokratifientligt.

Tydligen har någon/några försökt tända på en lokal SD-politikers hus i Stockholm i natt. Träkåk, fru och barn. Är du emot så tänder vi eld på ditt hus. Vi struntar i hur det går för dig och din familj..

Johan Persson 2018-09-23 07:53

Vänsterpolitik fungerar bra (ironisk, se fd Sovjet, Kina, flesta Sydamerikanska länder) ända tills någon annans pengar tar slut.

Patrik Johansson 2018-09-23 00:13

Citat:

"Vänsterpartiet är ett antirasistiskt parti och vi har ett ansvar mot våra väljare att inte ge någon parlamentarisk legitimitet till främlingsfientliga krafter."

Men (V) är ju kommunister i allra värsta form, ni är ju värre än det ni vill motarbeta.

Kommentera

Fler artiklar från Val 2018

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google