Väder Lidingö

Lidingö fredag 26 april 2024 v. 17

Senaste kommentaren - Se fler

SÖRAB: "Bussdepån" ett bra alternativ för vår ÅVC

tisdag 31 juli 2012 06:39

SÖRAB är intresserat av att bygga den nya återvinningscentralen på området där SL tidigare planerat ställa upp sina bussar.

SÖRAB är intresserat av att bygga den nya återvinningscentralen på området där SL tidigare planerat ställa upp sina bussar.

När SL i juni meddelade att de inte ville bygga en ny bussdepå i Stockby blev plötsligt en stor industriyta ledig på Lidingö. Lidingösidan uppmanade den 18 juni läsarna att komma med förslag på vad området kunde användas till. Några, bl.a Mårten Dahlberg (S), var inne på att SÖRAB:s nya återvinningscentral (ÅVC) kunde anläggas där istället för att byggas på det tänkta området norr om depån. Nu är även SÖRAB intresserat av att etablera sig på “bussdepåtomten”.

I ett brev, daterat den 27 juni 2012, skriver Sten Johansson, ansvarig för Teknik och Utveckling på SÖRAB, till Lidingö stads tekniska chef att:
“Vi vill undersöka möjligheten att istället bygga den nya återvinningscentralen på denna fastighet. Fördelarna skulle vara flera, vi slipper stora ingrepp i naturen i form av sprängning och massflyttningar, vi slipper osäkerheten kring grod- och kräldjuren, gång- och cykelvägen i anslutning till den tänkta anläggningen kan lämnas orörd. Vi skulle uppskatta en skyndsam handläggning och en återkoppling så snart som möjligt”.

Bakgrunden till brevet är att när SÖRAB, efter år av utredningar och tillståndsfrågor, skulle börja ta in anbud för byggandet av den nya ÅVC:n, fick man rapporter om att det fanns artskyddade djur, som salamandrar och groddjur, på området. Detta kan försena byggandet ännu mer. I värsta fall kan det innebära att ingen ny ÅVC byggs, vilket i förlängningen betyder att lidingöborna får åka till en ÅVC på andra sidan bron när de ska lämna återvinningsbart skräp.

Markeringen på kartan nedan visar var den nya ÅVC:n kanske kommer att hamna.

Dela SÖRAB: "Bussdepån" ett bra alternativ för vår ÅVC

Kommentarer

Anders Odéen 2012-07-31 09:08

Med anledning av denna artikel vill jag bara påminna om vad signaturen “Tomtefar” skrev på Lidingösidan redan den 18 juni…

-“Bygg Sveriges modernaste återvinnings-central och ett infocenter dit vi kan locka världsmedborgare till en utställning och informationsavdelning om modern återvinning.
Bygg dessutom en lokal där fullt fungerande föremål kan hitta nya ägare/användare. Detta kan till och med skapa nya arbetstillfällen för driftiga entreprenörer. Ett “Fynda-på-Stockby-blocket” kanske”.

Borde vara den bästa och enklaste lösningen och en idé som ytterligare stärker varumärket Lidingö och “Hälsans Ö” devisen.

Kommentera

Fler artiklar från Stadsplanering

Upplev Lidingö

Äta. Bo. Sevärdheter. Barn på ön. Resa till Lidingö. Fakta

Senaste kommentarerna

Annonser från Google